26/5/09

Cornelia Funke i el seu Món de Tinta

Algú no coneix encara aquesta famosa autora alemana? És una de les autores de novel·les fantàstiques més llegides!!! Entre d'altres, ha escrit:

* !Apártate de Mississippi!
* El cavaller del Drac.
* Igraín la valiente.
* Emma y el genio azul.

* El senyor dels lladres.

I evidentment no ens podem pas oblidar de parlar de la seva "arxillegida" trilogia:

*Cor de tinta.
* Sang de tinta.
* Mort de tinta.

Un viatge emocionant a través de les paraules escrites i llegides. Comproveu-ho llegint algun dels seus llibres!!! Si en voleu saber una miqueta més, aquí tenim un vídeo de l'escriptora i la seva obra.

25/5/09

Ja s'han acabat les tertúlies literàries... però tornaran el curs vinent!!!

La setmana passada vam acabar amb l'última de les tertúlies literàries d'aquest any. En aquestes últimes sessions van anar apareixent nous títols per comentar de cara al curs vinent. Ja avisem ara que no els podrem comentar tots per què la llista és molt llarga!!!
De moment, el que podem dir és que s'ampliaran el número de sessions, i que es farà una tertúlia cada mes. Per tant, doncs, a tots els tertulians i tertulianes que hi vulgueu participar, comenceu a preparar-vos: les lectures del curs vinent vindran molt carregades de noves històries, la majoria escollides per vosaltres, nous personatges i sobretot, amb moltes ganes de passar-ho bé xerrant de llibres!!!
De totes maneres, però, encara que s'hagin acabat les tertúlies literàries a la Biblioteca, recordeu que podeu continuar participant a través d'aquest bloc.

19/5/09

Cada dia falta menys!!!

Cada dia falta menys per a l'estrena de la següent pel·lícula de Harry Potter: Harry Potter i el misteri del príncep, en principi prevista pel dia 15 de juliol. Sou fans incondicionals d'aquesta saga? Doncs, aquí en podreu veure el tràiler en castellà, per anar fent boca.

Potser també us pot interessar aquest enllaç http://www.bloghogwarts.com , on hi podreu trobar informació sobre les noves estrenes, imatges, notícies, curiositats....

No us ho perdeu!!!

14/5/09

S'acaben les tertúlies!!!

La setmana vinent s'acaben les tertúlies literàries!!!!

No tractarem cap llibre en concret, sinó que serà el moment de proposar noves lectures de cara al curs vinent, comentar quins llibres heu llegit últimament...no us n'oblideu!!! Feu un forat a l'agenda!!!

* Dimecres dia 20 de maig a les 6 de la tarda, amb els tertulians i tertulianes habituals dels dimecres.
* Dijous dia 21 de maig a les 6 de la tarda, amb els tertulians i tertulianes habituals dels dijous.

Serà la despedida definitiva fins al l'inici del següent curs, per això a tots els que hi vingueu us espera una sorpresa!!!

13/5/09

El Premi de Literatura Atrapallibres a l'InfoK!!!

Per a tots aquells que vulgueu saber quatre cosetes sobre l'entrega de premis del Premi de Literatura Atrapallibres 2008, aquí teniu un enllaç a un reportatge que va sortir pel programa Info K, del K3. L'acte va tenir lloc a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona el passat dimecres, dia 6 de maig. La veritat és que va ser força lluit, com podreu veure.


12/5/09

Segona part...


Algú recorda El llibre negre dels secrets?. Va ser el guanyador absolut del Premi Protagonista Jove 2007 en la categoria de 13 a 14 anys. Un llibre sàdic, maquiavàlec, fastigós en alguns moments... Uns pares que volen arrencar els queixals del seu fill per vendre'ls, un carnisser que fa botifarra amb carn de rata, un enterramorts que obre les tombes dels morts... d'allò més normalet, vaja. El que va quedar clar l'any passat en celebrar el Premi Protagonista Jove, és que la morbositat atrau, i aquest llibre en té i molta!!!


Bé, doncs, a la Biblioteca hi trobareu el segon llibre d'aquesta autora, F.E. Higgins, anomenat L'encantador d'ossos. No és estrictament una segona part, sinó que l'acció transcorre al mateix moment que a El llibre negre dels secrets. De totes formes, però, les dues històries prometen estar relacionades, tal com explica l'autora just al començament del llibre.


Si vau trobar morbós el Llibre negre dels secrets no us perdeu ara L'encantador d'ossos!!!

7/5/09

Ja tenim guanyadors definitius!!!

Al final, després d'uns dies d'esperar, ja tenim els guanyadors definitius del Premi de Literatura Atrapallibres 2008 i el Premi Protagonista Jove 2008. Apunteu-vos-ho:

Premi de Literatura Atrapallibres (categoria 11-12 anys): Ales de foc, de l'escriptora Laura Gallego. Els membres del jurat de la nostra Biblioteca també van decidir donar a aquesta obra el premi. Per tant, sense sorpreses.

Premi Protagonista Jove (categoria 13-14 anys): Kafka i la nina que s'en va anar de viatge, de Jordi Sierra i Fabra. En aquest cas, el nostre jurat va atorgar el premi a Una ampolla al mar de Gaza, de Valerie Zenatti, però amb una diferència molt i molt ajustada amb aquesta obra de Jordi Sierra i Fabra, que finalment, ha estat la guanyadora.

Si sou dels que heu participat com a membres d'un dels dos jurats, heu de saber que properament rebreu a casa un diploma per haver-hi posat el vostre granet de sorra!!!!.

Ara només falta dir una cosa: fins l'any vinent!!! Amb noves obres, nous escriptors i nous guanyadors.

4/5/09

L'aventura dels lemmings bojos

Dijous passat vam estar comentant el llibre: L'aventura dels lemmings bojos, de l'escriptora Gemma Lienas. Vam parlar de la quantitat de coses que es poden aprendre llegint aquesta col·lecció amb l'Emi i en Max com a protagonistes. Per exemple... vosaltres sabeu què és un lemming? No? Doncs fixeu-vos en la foto!!!. Sabeu què és el sol de mitjanit? o sabeu què és l'hipotàlem? Si sou curiosos, aquesta col·lecció us agradarà!!!

L'aventura dels lemmings bojos és una història divertida, interessant i amb alguns moments de tensió extrema!!! Afortunadament els nostres herois, l'Emi i en Max, tenen una habilitat sorprenent per sortir de qualsevol situació sense ni una rascada.

No deixeu de llegir la resta de la col·lecció!!!:

  • L'aventura de la glacera verinosa.
  • L'aventura del llac assassí.
    L'aventura de les balenes desorientades.
    L'aventura dels elefants enfurismats.