29/6/09

Això és un recordatori!!!

Recordeu que aquest dimecres, dia 1 de juliol a les 7 de la tarda comencem les Lectures a la fresca de la Biblioteca. Com ja hem explicat anteriorment, es tracta de llegir en veu alta l'obra escollida, en aquest cas: L'herència de les bruixes. Repartirem els papers dels personatges i cada participant llegirà la seva part. Per tant, si sou dels que us agrada fer una mica el pallasso, no hi podeu faltar!!!
Tots els dimecres de juliol i agost a les 7 de la tarda, Lectures a la fresca a la Biblioteca.
Us hi esperem!!!

19/6/09

La quarta entrega ja és a la Biblioteca!!!

Els fans de "El Portal dels elfs" heu de saber que la quarta entrega ja és a la Biblioteca. És La febre del temps. Aquí teniu el llistat complet de les obres d'aquesta sèrie, per si us heu quedat a mig llegir: El Portal dels Elfs (1), L'emperador Porpra (2), El Regne en perill (3), i La febre del temps (4).

Aquesta quarta part continua, doncs, amb les històries del Regne dels Elfs, en Henry i en Pyrgus. Si algú està interessat en saber com comença el pròleg del llibre... aquí ho té:
"-Que per què no em queda ací?- va repetir Henry.
S'adonà que anava directe cap a una de les seues desafortunades xarrameques, quan no feia una altra cosa que repetir el que la gent acabava de dir i treia a la cara el seu gest de fava de poble; però semblava que era incapaç d'evitar-ho.
-Sí- va respondre Blue sense dubtar-. Per què no?
Eren als jardins del Palau Porpra i Blue estava senzillament preciosa. Les flors dels violers havien començat a exhalar les seues aromes i la llum de les torxes es reflectia al riu: era vertaderament el decorat perfecte per a una escena romàntica, i així i tot ell estava completament segur que la llançaria a perdre.
-Per què no? - va preguntar.
-Ai, Henry, tan de bo no feres això -va dir Blue amb calma. El va agafar per la mà: caminaven junts vora el riu-. Tu no vols tornar a casa, jo no vull que tornes a casa, Pyrgus no vol que tornes a casa; així que, per què no et quedes ací?." Extret de: "La febre del temps", pàg. 5.

I si algú vol saber com acaba, pot venir-lo a buscar a la Biblioteca i llegir-se'l.

16/6/09

Lectures a la fresca

Si tens més de 8 anys i trobes que l’estiu és molt llarg... si tens ganes de passar una estona divertida i entretinguda... aquí tens la solució!!! Apunta’t a llegir en veu alta!!! No esperis més!!!. Tots els dimecres de juliol i agost a les 7 de la tarda podràs participar en unes lectures molt especials!!! Només es tracta posar-se a la pell d’un dels personatges de l’obra!!! Per començar, hem escollit: L’herència de les bruixes, de Yolanda Arrieta. Començarem el dimecres, dia 1 de juliol a les 7 de la tarda. No hi faltis!!!

12/6/09

Notícies sobre Jordi Sierra i Fabra.

Segur que heu llegit alguna coseta de l'escriptor Jordi Sierra i Fabra. És un dels més coneguts de casa nostra. La seva llarga llista d'obres publicades és inacabable. Entre d'altres podriem anomenar Camps de maduixes, Gauditronix, o Kafka i la nina que se'n va anar de viatge. Aquesta última obra ha estat la que li ha valgut el premi Protagonista Jove d'aquest any. Vols descobrir més coses sobre aquest escriptor? Doncs, aquí les trobaràs. Són notícies curioses extretes de la web de l'escriptor.

9/6/09

Entrevista a... Laura Gallego!!!

No cal que expliquem qui és Laura Gallego, oi? Segur que dient Memòries d'Idhún, o Mandràgora, se li acaben encenent les llumetes fins i tot al més despistat!!!. Bé, doncs ahir alguns internautes la van entrevistar a través de la web de El País. Voleu conèixer algunes de les preguntes que li van fer i què va respondre? Doncs, cliqueu damunt la foto!!!


De moment no hi ha cap altre Encuentro Digital, com l'autora l'anomena, previst pels pròxims dies. O sigui, que per ara, ens tocarà esperar per escriure'ns amb ella!!!

8/6/09

Va de premis!!!

Si sou dels que a part de llegir, us agrada escriure... ara ho podeu demostrar!!! Aquí teniu la convocatòria d'un premi literàri convocat a Roda de Ter. Encara hi sou a temps!!! A espréme's les neurones!!! Aquí podreu consultar-ne les bases:

3/6/09

El que diu l'escriptora Cornelia Funke

Si us mireu el número 54 de la revista Muy Interesante Junior, a la pàgina 38 hi podreu trobar una entrevista a l'escriptora Cornelia Funke. Hi voleu donar un cop d'ull?, doncs aquí la teniu:

"De pequeña le encantaba colorear los dibujos de su libro preferido: la novela titulada" La Historia Interminable", de Michael Ende. Asegura que esta obra le sirvió para despertar su gran imaginación. La escritora alemana Cornelia Funke visitó España para presentar en Madrid el último titulo de su ya muy famosa trilogía Mundo de Tinta. Atento... quizá cobren vida todos los deseos, las experiencias e historias que nos contó...

Seguro que fuiste una niña soñadora y aventurera que pasaba horas y horas leyendo.
En mi infancia estuve rodeada de libros. Mi padre leía mucho y yo le acompañaba a la Biblioteca. Recuerdo que había dos salas: una a la derecha para los mayores y otra a la izquierda para niños. Cuando salíamos, ambos teníamos un montón de libros debajo del brazo. Me gustaban las historias de chicos porque siempre pasan más cosas.
¿Qué crees que diferencia a los lectores niños de los adultos?
Cuando un niño escucha un relato, inmediatamente empieza a construirlo en su imaginación. Es curioso, pero cuando releemos de mayores los libros que hemos admirado de niños, nos damos cuenta de que son muy cortos y sencillos. Sin embargo, los recordamos como mundos muy complejos. Y es que el niño, mientras lee, añado con su fantasía miles de elementos. Es una lástima que esa facilidad de crear con la imaginación la vayamos perdiendo cuando somos adultos.
¿Te has inspirado en tu hija para crear el personaje de Maggie?
Aunque hay un poco de mi también, en la primera parte de la trilogía la protagonista tiene cosas de mi hija Ana. En la segunda y en la tercera, mucho más aún.
En tus historias, la muerte aparece en forma de gato, pájaro...¿Qué te gustaría ser en otra vida?
Cornelia no duda ni un instante al contestar: un dragón.
¿Por qué estos seres fantásticos son tan especiales para ti?
Lo que me fascina de estas criaturas es que combinan la fuerza i la levedad en un solo ser. Me gustaría volar en un dragón.
¿Dónde te sientes más tú misma: en el mundo real o quizá en el de fantasía?
El mundo real no puede existir sin el de la fantasía y viceversa. Es como el día y la noche, no se pueden separar.
¿Qué crees que tienen que tener un libro para que un niño se enganche a su lectura?
Tiene que tener personajes que posean la capacidad de amar.
Nariz chata, Dedo Polvoriento... ¿Por qué esos nombres tan raros para tus personajes?
Cuando busco protagonistas evito dibujarlos porque no quiero dar pistas al lector de cómo son físicamente. Quiero que el nombre refleje su personalidad y que el niño lo imagine con total libertad.
¿Cuál fue tu sensación al asistir al rodaje de la película Corazón de Tinta?
Fue una sensación mágica. Yo creo que hacer una adaptación al cine de la obra es muy complejo, porque no se puede condensar todo el libro en una película. Pero, por otro lado, en el film hay momentos inolvidables. Quizá a través de las imágenes se entiendan mejor algunos aspectos del libro. He supervisado el guión del largometraje y he asistido al casting para elegir a los actores protagonistas.
¿Qué hay que hacer para ser escritora?
Cuando los niños me preguntan eso, yo siempre respondo que hay que llevar lápices a mano para apuntar las ideas que espontáneamente se nos ocurren.
¿Te gustaría qué los niños leyeran tus libros en voz alta?
Me encantaría que los leyeran con una linterna bajo las sábanas y en voz alta, sólo así las historias y personajes cobran vida. "
Extret de : Muy Interessante Junior. Núm. 54. Abril 2009.