28/9/09

Una nova opció pels amants dels vampirs: Cròniques vamíriques

Ja que últimament sembla que les històries de vampirs tenen una morbositat important, aquí us presentem una saga de l'estil de Crepuscle molt interessant: Crònicas Vampírcas. De moment, està compost per quatre llibres, però pel que sembla, s'està esperant la publicació del cinquè en castellà.
Si amb la saga de Crepuscle no n'heu tingut prou, apunteu-vos a la saga de Crònicas Vampíricas!



A més a més, per ambientar-nos una miqueta en el tema, aquí us presentem el tràiler de la sèrie de televisió que es va fer fora d'Espanya basada en aquests llibres. No us ho perdeu:

23/9/09

Dimecres, dia 30 de setembre a les 6 de la tarda.


Comentarem el llibre: El senyor dels lladres, de l'autora Cornelia Funke.

22/9/09

Els altres llibres de Cornelia Funke

Segur que molts de vosaltres, a part de conèixer El senyor dels lladres, coneixeu la trilogia de Cornelia Funke que s'anomena Món de Tinta, ja sigui a través dels llibres o a través de la pel·lícula de la primera part de la trilogia, és a dir Cor de tinta.

Doncs, bé, ha arribat el moment de conèixer altres llibres que ha escrit aquesta escriptora, tots amb un toc de fantasia i bon humor. Agafeu paper i llapis, perquè són títols per incloure a la llista de llibres pendents de llegir:
























16/9/09

El senyor dels lladres: l'argument

Com ja hem dit i repetit, El senyor dels lladres és l'obra escollida per iniciar la nova temporada de les Tertúlies Literàries. Però, de fet, encara no hem dit ni mitja paraula sobre el seu argument. Per si algú encara no sap de què va, aquí en teniu un resum:

"Venècia, bella i torbadora, és l'escenari d'aquesta inoblidable novel·la d'aventures plena d'imaginació i fets sorprenents. Els germans orfes Prosper i Bonifazius (Prop i Bo pels amics) han fugit de casa de la seva cruel tieta després de saber que els vol separar. Els nois aconsegueixenarribar amb tren a Venècia, on coneixeran el Senyor dels Lladres, un misteriós jove que gràcies a petites heroïcitats es converteix en el cap de la colla de nens i nenes amb què viuen Prop i Bo. El Senyor dels Lladres i els seus amics tenen dos fronts oberts: alhora que han d'evitar el detectiu que vol fer tornar els protagonistes a casa la tieta, hauran de resoldre l'enigma que envolta una peça d'art dotada de poders màgics."


A partir d'aquest argument, ha arrribat el moment de fer una de les preguntes que de ben segur, sortiran a la tertúlia: Aquesta obra us ha fet pensar amb alguna altra? La meva resposta és senzilla: a mi m'ha fet pensar amb Oliver Twist, de Charles Dickens. En els dos casos hi apareix una colla de nens orfes que aprenen a robar. Què en penseu? Per cert, si algú no coneix Oliver Twist, que sàpiga que es perd una petita joia literària!


En parlem el dia de la tertúlia: 30 de setembre a les 6 de la tarda.

9/9/09

Cornelia Funke al Premi Protagonista Jove

Alguns de vosaltres ja sabeu en què consisteix el Premi Protagonista Jove. Per si algun despistat encara no ho sap, direm que és un concurs en el qual una comissió d'experts escull unes obres finalistes per cada una de les diferents categories d'edat. A partir d'aquí tots els nois i noies que hi volen participar han de venir a la Biblioteca a buscar els llibres seleccionats per poder-se'ls llegir. S'organitza cada any una tertúlia. Així cada participant dóna les seves votacions sobre els llibres llegits, de 0 a 4. Per cert, si algú ho està esperant, que sàpiga que la convocatòria d'aquest any encara no ha sortit.
Bé, doncs, tot això és per comentar que El senyor dels lladres, de Cornelia Funke, va guanyar el 8è. Premi de Literatura Protagonista Jove, en la categoria de 13/14 anys. Aquí teniu un enllaç on apareixen els guanyadors i finalistes de les diferents edicions del concurs. Així veureu contra quines obres competia la nostra primera lectura d'aquest any.

4/9/09

Més sobre Cornelia Funke

Com podeu veure, aquests dies quasi estem fent un exclusiu dedicat a aquesta escriptora i a la seva obra!!! Dedicar-li la primera tertúlia amb El senyor dels lladres, ens donarà la oportunitat de conèixer la que segurament podem dir que és una de les escriptores de novel·la fantàstica i d'aventures més reconegudes actualment.
Voleu tenir una idea de com conèixer-la una miqueta millor? Doncs us recomanem que entreu a la versió espanyola de la web de Cornelia Funke. Hi trobareu de tot, i no només sobre l'escriptora i la seva obra, sinó que fins i tot, podreu penjar els vostres propis contes perquè la gent els pugui llegir i opinar sobre el que escriviu. També li podreu fer preguntes. Tot en castellà, és clar.

Apa doncs, animeu-vos a fer una visiteta a aquesta pàgina clicant damunt la foto.

2/9/09

Cornelia Funke a la gran pantalla!!!

Alguns i algunes ja sabeu que aquest any començarem les Tertúlies Literàries parlant de l'escriptora Cornelia Funke, l'autora de El senyor dels lladres.

Bàsicament és una autora coneguda per les seves obres fantàstiques i d'aventures. Per tant, si us van aquests gèneres, la seva obra us agradarà. Un exemple molt clar d'aquest toc fantàstic i aventurer és Cor de tinta, la primera part de la seva última trilogia anomenada Món de tinta. Últimament se n'ha pogut veure una adaptació al cine. Aquí us ensenyem el tràiler, en espera de la segona i tercera part (Sang de tinta i Mort de tinta)





Si algú ha vist la peli i ens vol dir què li ha semblat, que no s'ho pensi dos cops!!! Però, espereu, no us penseu pas que aquesta és l'única obra de Cornelia Funke que s'ha passat al cine... resulta que l'obra que comentarem, El senyor dels lladres, també té una versió cinematogràfica, i per suposat, aquí us deixem el tràiler:



Ja veureu que es tracta d'un tràiler força curtet. El dia de la trobada, que recordem, serà el 30 de setembre a les 6 de la tarda, ja us n'explicarem el motiu. Així guardem el misteri uns dies més.