29/4/10

Resumet de la tertúlia d'ahir

Com alguns ja sabeu, ahir vam comentar el llibre Crepuscle, de l'autora Stephenie Meyer. En general, hem de dir que les nostres tertulianes, això vol dir que tot eren noies i que també ens agradaria que alguna vegada ens acompanyéssin més nois, van coincidir a dir que és un llibre que explica una història que t'enganxa amb facilitat tot i les seves més de 300 pàgines. Però no només això, sinó que també...
  • Vam descobrir-hi dues parts una mica diferenciades: la primera, dedicada bàsicament a l'enamorament entre la Bella i l'Edward i a explicar com és la seva relació, i la segona quan arriba l'amenaça del vampir caçador, després del partit de beisbol, on l'enamorament passa en un segon terme, i hi trobem molta més acció.
  • Tot i que en més d'una ocasió se li ha posat una etiqueta de novel·la de terror, ens va semblar que entrava més dins dels esquemes de novel·la fantàstica, ja que el relat en si no és terrorífic.
  • Vam parlar una miqueta de la pel·lícula i de les diferències que hi ha amb el llibre. Vam arribar a la conclusió que la pel·lícula no és res més que una mena de resum del llibre, amb al qual cosa a vegades costa un pèl entendre algunes situacions de la peli si no t'has llegit el llibre abans.
  • Vam fer una repassada per la resta de llibres de la saga, i des d'aquí, hem de recomanar a tothom que arribi fins al final, és a dir, fins a Trenc d'alba, ja que la història guanya emoció i és cada cop més interessant.

I això és tot! Ara toca canviar de registre i passar al gènere més realista amb Què t'angoixa, Núria? de l'escriptora Glòria Llobet. En aquesta ocasió ens visitarà l'escriptora i amb ella comentarem aquest llibre i parlarem de moltes altres coses! Serà dimecres, dia 26 de maig a les 6 de la tarda.

Us hi esperem!!

26/4/10

Comentarem el llibre: Crepuscle, de l'escriptora Stephenie Meyer.


Dimecres, dia 28 d'abril a les 6 de la tarda

21/4/10

Crepuscle: més ínformació

Aquí us fem arribar dues pàgines web més on trobareu informació sobre aquesta saga, fins i tot sobre la novel·la gràfica que se n'ha adaptat. No ho sabies? Doncs, dona-hi un cop d'ull! La primera que us proposem és de l'editorial Alfaguara, i la segona és el bloc de Comunidad Crepusculo.





19/4/10

Saga Crepuscle i Stephenie Meyer

Com ja potser sabeu, el proper dimecres, dia 28 d'abril a les 6 de la tarda comentarem el primer llibre d'aquesta conegudissima saga: Crepuscle, escrit per l'escriptora americana Stephenie Meyer. La història d'amor entre la Bella i l'Edward té alguna cosa que enganxa als seus lectors. Què és? Aquesta és una de les diferents preguntes que intentarem respondre el dia de la tertúlia. No us ho perdeu!

Aquí us presentem la saga al complet, per si algun despistat encara no la coneix:



Per cert, ja que parlem dels llibres que composen la saga... algú ha sentit a parlar de Sol de Mitjanit, o Midnight Sun, en anglès? No? Doncs es tracta de la mateixa història de Crepuscle, però des de la versió de l'Edward. Interessant oi? Pel que sembla, però, algun "amic" de l'escriptora el va difondre sense acabar a través d'internet, i ella va abandonar el projecte. El podrem llegir mai aquest Sol de mitjanit? Aquí us deixem aquest vídeo que explica tot aquest embolic. Segons el vídeo, l'escriptora ha tornat a posar-se a la feina per acabar el llibre. Tot i que és en anglès, els que us vingui de gust mireu-vos-ho, val la pena!



A més, us recomanem que doneu un cop d'ull a aquesta web: http://www.crepusculo-es.com/. És una pàgina web en espanyol especialment dedicada als fans de Crepuscle. Aquí hi trobaràs informació relacionada amb els llibres, el seu argument, les pel·lícules, l'escriptora, un fòrum per compartir opinions....



15/4/10

Ja tenim guanyador provisional 2: Premi Protagonista Jove


A partir d'avui mateix ja tenim el guanyador provisional del Premi Protagonista Jove 2009!. El jurat de la Biblioteca va decidir que el guanyador havia de ser:

No i jo, de l'escriptora Delphine de Vigan. Una història sobre una noia "diferent" que s'endinsa dins el món dels sensesostre a partir d'un treball d'escola. L'amistat que neix entre la No, la noieta desemparada, i la Lou arribarà molt lluny i estarà a punt de tenir greus conseqüències. Ideal per descobrir una realitat que per nosaltres potser pot resultar insospitada, però que existeix.



Com ja sabeu, ara caldrà esperar a veure què passa quan les votacions del nostre jurat se sumin amb les dels altres centres que hi han participat. Això serà a finals d'aquest mes, aproximadament.

14/4/10

Ja tenim guanyadors provisionals: Premi Atrapallibres 2009

Com alguns de vosaltres ja sabeu, aquesta setmana hem celebrat el Premi Atrapallibres 2009, i com no podia ser d'altra manera, aquí us presentem el nostres guanyadors.

Premi Atrapallibres 2009, categoria de 10 anys: Quatre gats, de l'escriptora Mercè Anguera. Una història divertida sobre una colla d'amigues de Barcelona que han d'ensenyar català a un amic estranger amb una passat com a mínim, un pèl trist.






Premi Atrapallibres 2009, categoria d'11-12 anys: Maneres de viure per sempre, de Sally Nicholls. La història d'un noi amb leucèmia. Tot i la malaltia, no perd l'optimisme ni les ganes de fer coses. És trista i divertida alhora.




Recordem una vegada més que aquests són els guanyadors provisionals que ha escollit el jurat de la Biblioteca. Aproximadament a finals del mes d'abril o principis de maig sabrem els guanyadors definitius, quan se sumi la nostra puntuació amb la de tots els altres centres que hi han participat.

Per tant, caldrà tenir una miqueta de paciència!

8/4/10

Premi Atrapallibres i Premi Protagonista Jove 2009



Per si ets un/a dels participants al Premi Atrapallibres 2009 o al Premi Protagonista Jove 2009, aquí et recordem les dates de les trobades:

- Premi Atrapallibres - Categoria 10 anys: Dilluns, dia 12 d'abril a les 6 de la tarda.
- Premi Atrapallibres - Categoria 11-12 anys: Dimarts, dia 13 d'abril a les 6 de la tarda.
- Premi Protagonista Jove - Categoria 15-16 anys: Dimecres, dia 14 d'abril a les 6 de la tarda.

No hi faltis! Posa a punt les teves votacions!