29/7/10

Ja ho teniu a punt!

El temps a l'estiu no acaba de passar i us avorriu d'allò més? Doncs a partir d'avui mateix a la banda esquerre d'aquest bloc hi podreu trobar unes propostes lectores d'allò més suculents!. Estan classificades en tres categories d'edat diferents i hi ha lectures de tot tipus. Segur que trobeu el que us agrada!.
També us convidem a venir a la Biblioteca on, durant tot el mes d'agost, trobareu una exposició on podreu fullejar aquest llibres que us recomanem i d'altres de nous.
Us esperem!

26/7/10

Una nova proposta de web a tenir en compte

Pels que vàreu tenir la oportunitat de conèixer en persona a l'escriptora Maite Carranza quan va venir a la Biblioteca, ara ja fa cosa d'uns dos anys, que ràpid passa el temps!, us fem arribar una proposta que segur que us interessarà. Es tracta de la web d'aquesta escriptora, on hi podreu trobar tota la seva obra al complet, informació actes de promoció dels seus llibres dins i forma de Catalunya, un fòrum, altres treballs en els que ha col·laborat en ràdio i televisió, cosetes sobre la seva vida personal, entrevistes que li han fet...


En aquesta mateixa web hi trobareu informació sobre la seva última novel·la, Paraules emmetzinades, que ha guanyat el premi Edebé de literatura juvenil 2010. Com podreu veure, l'argument deixa força de banda el gènere més fantàstic que havia començat amb Màgia d'una nit d'estiu i La guerra de les bruixes. En voleu una sinopsi, doncs, aquí la teniu:

Què va passar amb la Bàrbara Molina? mai no es va trobar el seu cos ni es van aconseguir proves per detenir cap culpable. Una trucada a un mòbil capgira el destí de moltes persones: el d’un policia a punt de jubilar-se, el d’una mare que ha perdut l’esperança de trobar la filla desapareguda, el d’una noia que va trair la seva millor amiga.

Paraules emmetzinades és una crònica d’un dia trepidant viscut a contrarrellotge i protagonitzat per tres persones properes a la Bàrbara Molina, desapareguda misteriosament i violentament quan tenia quinze anys. Un enigma que, després de quatre anys sense resoldre’s, es veurà sacsejat per noves claus.

De vegades, la veritat roman oculta en la foscor i només s’il.lumina en obrir-se casualment una finestra.

Una història de mentides, secrets, enganys i falses aparences que toca el viu dels mites inqüestionables. Un relat esfereïdor que dissecciona la hipocresia de la societat moderna. Una denúncia valent dels abusos sexuals infantils, les seves conseqüències devastadores i la seva invisibilitat en el nostre món benpensant.

20/7/10

S'està a punt d'acabar

Potser alguns ja haureu tingut la oportunitat de fullejar l'adaptació al còmic de Memòries d'Idhún, la trilogia escrita per l'escriptora Laura Gallego. Doncs bé, està previst que aquesta tardor es publiqui l'últim volum de l'adaptació de La Resistència, la primera part de Memòries d'Idhún.

En definitiva, la primera part de la trilogia idhunita es tradueix en quatre volums en versió còmic. De moment, a la Biblioteca hi podreu trobar els dos primers volums.





La part negativa és que per ara, no està prevista l'adaptació a còmic de la segon i tercera part de Memòries d'Idún. Què hi farem!

Ah, i pels fans de la saga de Sara i les golejadores, escrita també per la mateixa Laura Gallego, aquí teniu un tastet de la sèrie que s'està preparant basada en la història d'aquesta futbolista especial.





De moment, però, la cosa s'ha quedat en un projecte, i haurem d'esperar bastant a poder-lo veure per la tele! Clicant aquí trobareu més informació sobre la saga Sara i les golejadores.

13/7/10

Un treball per abaixar-se el barret!

I després d'una de realista, tornem a la fantasia amb Harry Potter i les relíquies de la mort. Pels que sou fans de Harry Potter, aquí us deixem un treball força impressionant que corre pel Youtube. Es tracta de la història de Harry Potter i les relíquies de la mort explicada a través de ninotets de l'estil playmobil. Es composa de més de 25 vídeos i aquí us penjem els dos primers:






Pels que us hagueu llegit el llibre, segur que trobareu interessant aquesta adaptació. Està en anglès, però està subtitulada en espanyol. Val la pena perdre una estona mirant-la!

Per si no ho sabieu, la peli de Harry Potter i les relíquies de la mort es dividirà en dues part. La primera s'estrenarà el mes de novembre d'aquest any, i la segona l'estiu del 2011. Total, que el final s'acosta! Com serà la lluita final Harry - Voldemort? I en Ron i l'Hermione, com acabaran? Només hi ha una solució per saber-ho abans del novembre: venir a la Biblioteca a buscar el llibre! Per cert, i su us heu quedat amb ganes de veure el tràiler... aquí en teniu un...



8/7/10

Una altra bona notícia!

Pels que conegueu els llibres de l'escriptora Gemma Lienas i hagueu llegit algun dels llibres on apareix el personatge de la Carlota, aqui en deixem anar una de grossa: El dia 23 de juliol s'estrenarà El diario de Carlota, una pel·lícula basada en el llibre: El diari vermell de la Carlota.
Com potser alguns ja sabeu, l'escriptora Gemma Lienas ha publicat dues sagues diferents amb la Carlota com a protagonista: la primera és la Carlota de més joveneta, amb la seva colla d'amics, amb històries d'aventures i misteris. Aquesta és la col·lecció de La Tribu de Camelot. La segona és una Carlota més gran, adolescent, que escriu les seves descobertes sobre la vida en els seus diaris personals: feminisme, drogues, maltractaments, sexualitat... Els títols d'aquesta saga? Doncs, mireu...





I pels que estigueu impacients per saber més coses de la peli, aquí us deixem aquesta web, on trobareu tot el que us pugui interessar: repartiments d'actors i actrius, argument, tràilers...


5/7/10

Una gran notícia!

Potser alguns de vosaltres ja ho heu vist anunciar, però pels que no... TV3 estrenarà el proper dia 22 de juliol la saga de Diaris de Vampirs, o com es tradueix en castellà, Cronicas Vampíricas. No sabeu de què es tracta? Bé, la lluita entre el mal i el bé, dos germans oposats, o potser no tan oposats, lligams entre vampirs i humans, escenes de terror, l'amistat com a punt fort entre els protagonistes... La sèrie està basada, com ja ho haureu vist algun cop explicat en aquest bloc, en els llibres escrits per l'escriptora Lisa Jane Smith:




Ja veurem com hi trobareu certes semblances molt evidents amb la saga Crepuscle, tot i que també hi ha diferències molt evidents. Podriem dir que parteixen de la mateixa base, la lluita entre vampirs i l'amor entre un vampir i una humana, però Diaris de Vampirs promet ser una sèrie més violenta, més brutal i més terrorífica que Crepuscle, tot i que evidentment, també hi haurà espai per a l'amor i al romanticisme.

Bé, així doncs, tothom davant la tele a punt per a l'estrena! I recordeu que a la Biblioteca trobareu els cinc primers llibres de la saga!
Aquí us deixem més informació sobre l'estrena.