30/12/10

Bon 2011

Des de Aquí fem Tertúlia volem desitjar molt bona entrada d'any a tots els nostres seguidors i a tothom que ens observa de tant en tant.

MOLT BON ANY A TOTS!

29/12/10

Saga Kadingir II

Per a tots els fans de la saga Kadingir, i pels que no ho sou també, us hem penjat a la franja esquerra d'aquest bloc un fullet amb més informació sobre la saga: informació dels autors, dels llibres, del bloc... una miqueta de tot, vaja.
Recordeu que la sessió per comentar la primera part de la saga: El ceptre de Zink, serà el dia 26 de gener a 2/4 de 7 a la tarda i que a més, tindrem uns convidats especials: els mateixos autors que l'han escrit: Joan Llongueras i Mercè Masnou!
No us ho perdeu!

27/12/10

La saga Kadingir


Tal com hem anunciat, el mes de gener torna la literatura fantàstica a les nostres tertúlies literàries amb la saga Kadingir. Actualment tenim publicats els dos primers volums de la sèrie: El ceptre de Zink i El senyor de Zapp. Voleu saber de què va? Doncs fixeu-vos-hi:

Una nena ben poca-solta, amb una gran imaginació, poc sentit del ridícul i un humor d’allò més irreverent, filla d’una parella d’artistes bohemis, heretarà un llegat ben especial: el tron de reina dels zitis, una de les sis races del planeta Ki, existent en una dimensió paral•lela a la Terra i connectat a ella a través de la tecnologia Kadingir, que permet viatjar entre els dos planetes.

Ishtar, l’afortunada nova reina, descobrirà que la seva admirada àvia no és tan sols una arqueòloga de gran fama mundial, sinó que amaga un munt de secrets que mai hauria pogut arribar a imaginar. Tot i així, no tot serà tan fàcil com sembla, perquè el dolent més dolent de tots els dolents, l’Usumgal, senyor de Zapp, segrestarà a la seva àvia, complicant encara més la seva presa de possessió, i per acabar-ho d’adobar, haurà de passar tres proves que li permetran heretar el llegat.

Però no estarà pas sola a l’hora d’enfrontar-se al seu destí. En Nakki, el sever i seriós gran conseller, guiarà i entrenarà la petita Ishtar, el caràcter de la qual posarà a prova la seva paciència d’educador fins a l’últim moment. En Galam, un inventor llest, despistat i amant de la vida plàcida, l’ajudarà amb tecnologia punta i recolzament moral, acompanyat durant bona part de l’aventura per la Ullah, una descendent de les aus, d’esperit lliure i plena de tant bon humor com de valentia. Completaran aquest equip en Zuk, gran conseller de la raça que ha evolucionat a partir dels dofins, i en Golik, de la família dels rèptils, que amb el seu especial caràcter demostrarà que els fets valen molt més que les paraules. A tots ells, companys de la seva àvia Nirgal, s’afegirà en Nimur, el jove rei d’una raça felina, que sentirà un especial interès per la Ishtar.

Les relacions entre els eclèctics i dispars integrants de l’equip en la seva conquesta del tron de Zink, demostraran abastament que els pols oposats s’atreuen. L’absurd humor de la noia i la seriositat ratllant en l’apatia sentimental del seu conseller, l’eixelebrat i lliure caràcter de la Ullah i la tranquil•litat que busca en Galam, o la ràbia d’Usumgal i l’odi que es tenen els seus dos grans consellers, definiran les accions d’un grup de grans i carismàtics personatges, cada un fet a la seva.

Baralles i batalles, lliçons i explosions, amanides amb l’ingredient especial que representa l’impertorbable humor de la reina dels zitis, s’aniran succeint sense treva per tal que els bons aconsegueixin el que sempre han volgut els bons a la història dels bons: guanyar als dolents.
Després de llegir això, bé la pregunta important: per a quan el tercer llibre? De moment els autors estan buscant una editorial que els publiqui La reina de Kigal, el tercer volum de la saga. I recordeu que tindrem ocasió de parlar amb ells, els autors, sobre aquesta recerca i sobre moltes altres coses. Serà dimecres, dia 26 de gener a 2/4 de 7.

23/12/10

Nadal...

Entrem ja de ple a les festes nadalenques. Per això, a la Biblioteca sortegem una panera de llibres i dvd's, una d'infantil - juvenil i una d'adults. Només cal que passeu per la Biblioteca, us emporteu algun document en préstec a casa i us donarem un paper que haurem d'omplir amb el vostre nom, cognoms, adreça i telèfon. Així participareu en aquest sorteig. Oi que fan goig aquestes paneres?El sorteig serà el dia 10 de gener. Apa, afanyeu-vos-hi!
Aprofitem per recordar que els dies 24 i 31 de desembre la Biblioteca estarà tancada i que el dia 5 de gener obrirà només al matí de 9:00 a 14:00.
Ah, i no podem acabar el post sense desitjar un molt BON NADAL a tothom!

20/12/10

Tertúlia del mes de gener

Dimecres, 26 de gener a 2/4 de 7 de la tarda.
Comentarem: Kadingir: el ceptre de Zink, dels escriptors Joan Llongueras i Mercè Masnou.
Amb la presència dels autors, no us ho perdeu!

16/12/10

Resumet de la tertúlia d'ahir


Com ja sabeu, ahir vam fer l'última tertúlia del 2010, vam acabar l'any comentant: Raquel, de l'escriptora Isabel-Clara Simó. Voleu saber què en vam dir? En general ha agradat força, i per tant, ens podem atrevir, des d'aquest bloc, a recomanar-lo.

- Els motius que porten a la Raquel a buscar el canvi. Fa el que pot per semblar-se a l'Oriana: amb el maquillatge, la roba...
- La relació de la Raquel amb els seus pares i el seu germà, molt gèlida. Els pares de la Raquel es passen en certes ocasions, però la Raquel també té moments que déu n'hi do.
- El pare i el germà: materialistes fins a la mèdula, molt pesseters.
- La mare és una persona que viu del que diuen els altres, i això, en definitiva, no la deixa ser feliç.
- La separació dels pares després de tots aquests anys: es podien haver adonat abans de que no estaven bé? Probablement.
- La relació Montse - Raquel: la Raquel es refà força ràpidament de la mort de la seva millor amiga. En realitat la Raquel sembla que parli més amb la mare de la Montse que amb la seva pròpia mare.
- Com acabaran la Raquel i l'Oriol? Opinió generalitzada: acabaran trencant.
- El nou xicot de l'Oriana, molt més gran que ella. Quan la Raquel va a demanar-li feina, no la tracta massa bé, i segur que aquesta actitud li ha de portar problemes amb els seus treballadors.

Això només és un petit resum!

Ens retrobarem tots el dia 26 de gener a 2/4 de 7 de la tarda per comentar Kadingir: El ceptre de Zink, però aquest cop amb una petita sorpresa: ens acompanyaran els seus autors, Joan Llongueras i Mercè Masnou.

Així doncs, si els voleu conèixer, ja ho sabeu.

No us ho perdeu!

13/12/10

Mai trobaràs...

Aquí us deixem un vídeo de Youtube que segur que us sona. Es tracta de la cançó Mai trobaràs del grup Sopa de Cabra. I perquè pengem això, us preguntareu? Doncs, resulta que a l'inci del llibre que comentarem aquest dimecres, Raquel, hi apareix una de les estrofes d'aquesta cançó? El motiu... jutgeu vosaltres mateixos...


10/12/10

Isabel-Clara Simó: qui és i com és?


A la Presència, el suplement de El 9 Nou, número 2021, del 19 al 25 de novembre de 2010, hi trobarem un article curiós. Es tracta d'un article on es jutja a diferents personatges coneguts. A través de les seves cares ens diu com són aquestes persones.

Mira per on, un d'aquests personatges és la nostra escriptora del mes de desembre: Isabel - Clara Simó. Voleu saber què en diuen d'ella? Doncs aquí ho tenim:

El marc ample, tònic per a la seva edat i equilibrat, ens informa que l'alt potencial energètic d'aquesta dona està actiu. Això, sumat a un mentó potent, ens parloa d'una tenacitat i perseverança posades al servei de la seva important imaginació intuïtiva (front ondulat), impregnada d'humanisme (pòmuls visibles), la qual cosa la fa molt apropiada per escriure sobre fets de la vida amb notable realisme, Si bé és unba persona que té un cor per compartir (pòmuls amples), en els seves erlacions afectives serà molt selectiva a l'hora d'escollir els seus amics. Orificis nassals petits.
Extret de la Presència, número 2021, del 19 al 25 de novembre de 2010, pàg. 26

9/12/10

Recordem que...

Dimecres, 15 de desembre a 2/4 de 7 de la tarda.
Comentarem: Raquel, de l'escriptora Isabel - Clara Simó.

7/12/10

Cornelia Funke a Barcelona



Ho heu llegit bé: l'escriptora alemanya Cornelia Funke serà a Barcelona per presentar el seu últim llibre: Reckless, carn de pedra. Serà el proper dia 13 de desembre a les set de la tarda a l'espai FNAC El Triangle de Plaça Catalunya de Barcelona. Aquí us deixem la sinopsi:

Durant anys, en Jacob Reckless ha gaudit dels secrets i dels tresors que s'amaguen darrere del mirall. Ara, però, caldrà que posi a prova tot el que ha après. En John, el seu germà petit, l'ha seguit, i la màgia negra el convertirà en una bèstia si en Jacob no troba la manera de salvar-lo

Afanya't, Jacob Reckless, la carn de pedra s'escampa molt ràpidament.

Ara ja ho sabeu: el proper dilluns dia 13 de desembre tothom cap a Barna!

4/12/10

Aquí en tenim una de nois!


Algun dels nostres lectors ha deixat anar que les noies tenen molt protagonisme en els llibres que comentem i que en canvi, en tenen poc els nois. Doncs, bé, aquí us deixem anar una nova proposta que segur que us agradarà:

Van morir el mateix dia, la meva mare i el meu gos. La mare va morir del cor. El gos va ser envestit per un camió quan sortia de casa, desesperat, a bordar a tothom l'infart de la mare. Com si reclamés ajuda. Jo tenia dotze anys. Des d'aleshores, tot va ser diferent i al cap d'un temps vaig estar a punt de morir. I me'n vaig sortir. Durant tres anys, però, vaig haver de fer llit. Tota la meva adolescència prostrat en un llit. Però, ara, no em penedeixo de res. El temps de la convalescència vaig redescobrir i estimar el pare, aquell desconegut; vaig conèixer la Lurdes, una tia excepcional que em va fer estimar el dibuix i els llibres; vaig saber el que era estimar i sentir-se estimat i... per sobre de tot, vaig conèixer la Marta.

Segur que podreu trobar semblances amb Raquel, però també certes diferències. És un llibre molt curtet de llegir, d'aquells de passar l'estona, però que val molt la pena.

1/12/10

Un gir de 360 graus: Raquel


Com ja heu pogut veure, aquest mes de desembre hem fet un gir de 360 graus a les nostres tertúlies literàries. Després de llegir Màgia d'una nit d'estiu, de caire totalment fantàstic, aquest mes de desembre ens passem al realisme amb Raquel. Voleu saber-ne quatre coses sobre l'argument? Doncs aquí ho teniu:

Raquel és una noia de 17 anys intel·ligent i sensible, amb un alt esperit crític. té dos problemes, però: no estima la seva família i no s'agrada ella mateixa. La seva millor amiga mor tràgicament, i sobre Raquel pesa un soledat que cerca de superar per mitjà de l'amor.

Les trampes del germà, la doble vida del pare, la feblesa de la mare i el materialisme del seu company, Oriol, la porten a interrogants als quals és difícil de trobar respostes...

És un llibre curtet, ràpid de llegir, ja que aquest mes avancem uns quants dies les tertúlies amb motiu de les festes de Nadal, per tant que tothom ho recordi: Dimecres, dia 15 de desembre a 2/4 de 7 de la tarda comentarem Raquel.