31/3/11

Resumet de la tertúlia d'ahir


Ja sabeu tots que ahir vam comentar El secret de Caterina Cremec, de l'escriptora Lourdes Boïgues. Per si ho voleu saber, hem de dir que es tracta d'una obra que ens ha agradat molt, i que per tant, és d'aquelles que recomanem amb majúscules a qui no l'hagi llegit. Aquí us deixem anar alguna de les coses que vam dir:


- Tots estem esperant amb moltes ganes que arribi una segona part de l'obra: què els passa a Víctor i Caterina? Troben Roman? Sens dubte al final et quedes amb moltes ganes de saber més coses!


- Es tracta d'un llibre que no pots pretendre entendre al començament. És molt embolicat i és difícil trobar-hi un sentit. No és fins al final que et permet entendre tota la trama i lligar caps. Això fa que es mantingui la intriga durant tot el llibre i ajuda a tenir al lector atrapat en la lectura.


- Hem parlat també de les descripcions que es fan al llibre, molt llargues, sobretot quan parla del coll dels nois. És impressionant com arriba a descriure'ls.


- Per ningú ha estat una sorpresa la condició vampiressa de Caterina, molts ho hem tingut clar des del començament bàsicament per haver llegit abans la contraportada, però en canvi si que ens ha sorprès la naturalesa de Duckhan.


- Hem parlat també de la lleialtat de Duckhan, arribant a la conclusió de que és massa lleial a tothom qui l'envolta.


- La senyora Azucena és un personatge molt divertit. No només descobreix la naturalesa del seu veí, sinó que l'accepta sense problemes.


- Víctor. Intrigant i intimidador. Molts ens pensàvem que acabaria sent Roman o Vincitor. Aquesta és una de les sorpreses del llibre.


- Pel que fa al tema del valencià, no ens ha suposat cap problema tot i trobar-hi paraules poc habituals per nosaltres. Per tant, que a ningú li faci mandra llegir-lo per aquest tema!


Com veieu la tertúlia d'aquest mes ha donat per molt!


Ara que ja estem a punt de canviar de mes, només ens queda dir que ens retrobarem tot el dia 27 d'abril a 2/4 de 7 de la tarda per comentar: Camps de maduixes, de l'escriptor Jordi Sierra i Fabra.

27/3/11

Tertulia del mes de març.

Dimecres, 30 de març a 2/4 de 7 de la tarda.
Comentarem: El secret de Caterina Cremec, de l'escriptora Lourdes Boïgues.

22/3/11

El racó dels lectors

Us heu fixat que el nostre Racó dels lectors ha anat creixent? Doncs, sí, cada dia hi tenim més recomanacions i comentaris! Tan si voleu xafardejar què llegeix l'altra gent o si voleu ser els primers a fer algun comentari sobre algun llibre que us hagi caigut a les mans darrerament no ho dubteu! Feu-nos-ho saber!
Porteu-hi el vostre granet de sorra!
Entre tots el fem créixer cada dia!

17/3/11

El secret de Caterina Cremec: acostem-nos-hi!

I continuant amb El secret de Caterina Cremec, aquí us deixem una sinopsi reduida del llibre:

Caterina Cremec arriba a València des d’una llunyana regió de Romania. Arrossega amb ella un secret que no li permet ser feliç. Ha viscut sempre a l’ombra dels seus protectors: l’avi Ivan i el seu servent Dukhan. Ara vol aprofitar la nova residència per començar una vida diferent, ser ama del seu destí, ser autosuficient. Tanmateix hi ha massa assumptes pendents en el seu passat i la seva naturalesa com a vampiressa no li posa fàcil la normalitat.


També veure el primer capítol de l'obra en pdf. Per anar fent boca...

14/3/11

Lourdes Boïgues i El secret de Caterina Cremec

Ja sabeu que el nostre llibre de capçalera d'aquest mes de març és El secret de Caterina Cremec, de l'escriptora valenciana Lourdes Boïgues. Una història de vampirs, però uns vampirs una miqueta fora del normal...



Aquí us deixem un vídeo de l'escriptora que explica d'on va sorgir el llibre i alguna coseta més!

11/3/11

El diario de Carlota

Aquí us fem saber una altra novetat que ha arribat últimament a la Biblioteca: la pel·lícula de El diario de Carlota. Està basada en el llibre El diari vermell de la Carlota, de l'escriptora Gemma Lienas.

La relació entre nois i noies o entre pares i fills adolescents... són els temes principals de la pel·li. Us interessa?

Us deixem un tastet de la pel·li, si la voleu sencera, ja ho sabeu, cap a la Biblioteca!

8/3/11

Recordem...

Us recordem que com cada any, el mes vinent arribaran El Premi Atrapallibres i el Premi Protagonista Jove. Ja teniu a punt les votacions dels llibres finalistes? Aneu-hi rumiant que s'acosta!
Recordeu les dates de les trobades:
- Categoria 10 anys: Dilluns, dia 4 d'abril a les 6 de la tarda.
- Categoria 11-12 anys: Dimarts, dia 5 d'abril a les 6 de la tarda.
- Categoria 15-16 anys: Dimecres, dia 6 d'abril a les 6 de la tarda.
I ja posats a fer memòria, us passem aquest enllaç que explica els llibres finalistes. Si us en falta cap per llegir, el podeu passar a buscar per la Biblioteca.

http://aquifemtertulia.blogspot.com/2010/10/tornen-latrapallibres-i-el-protagonista.html
I recordeu que si no podeu venir a la trobada ens podeu fer arribar les vostres votacions uns dies abans.
No hi falteu! Brenarem, xerrarem dels llibres, jugarem... una miqueta de tot per passar una bona estona.

4/3/11

Novetats interessants!

Pels que quan veniu a la Biblioteca pregunteu què ha arribat de nou, aquí teniu dues novel·les interessants que ens han arribat últimament:

Arriba la segona part de Tremolor, de l'escriptora Maggie Stiefvater. Una novel·la amb una història fantàstica que barreja amor, fantasia, por... Un avançament important: potser en aquesta segona part la Grace no és tan humana, ni tampoc en Sam tan home llop.

La sisena entrega de Crónicas Vampíricas, de l'escriptora Lisa Jane Smith. Una història fosca, de tensions i emocions assegurades. L'Elena ha de rescatar l'Stefan, i potser, comptarà amb l'ajuda d'en Damon. Ho aconseguirà? La lluita entre germans continua.

Ara ja ho sabeu!

2/3/11

Tertúlia del mes de març

Dimecres, 30 de març a 2/4 de 7 de la tarda.
Comentarem: El secret de Caterina Cremec, de l'escriptora Lourdes Boïgues.