30/7/11

Vacances!




Arriba l'agost, i com cada any, aquest bloc tanca per vacances!


Ens retrobarem tots plegats el mes de setembre amb ganes de noves tertúlies i noves lectures!


Recordeu que a partir del setembre serà quan tindreu disponible a la Biblioteca el llibre per a la primera tertúlia al mes d'octubre.


De moment doncs, gaudiu del que us queda d'estiu, si el temps ho permet!

28/7/11

Ja la teniu penjada!

Ja teniu disponible, a la part dreta d'aquest bloc, la selecció de novel·les 2011 que la Biblioteca fa cada estiu. És una època de relax, de vacances i sobretot... de lectures! Ja veureu que estan classificades en tres edats orientatives i que n'hi trobareu per a tots els gustos.


Doneu-hi un cop d'ull!



24/7/11

Més fotos de la Biblio!



Us hem parlat molts cops del Racó dels lectors, però mai us hem ensenyat el racó de la biblioteca on pengem les vostres propostes lectores, oi? Doncs aquí el teniu! Cada un dels paperets de colors que podeu veure penjats a la cartellera és una de les recomanacions que podeu llegir des de El racó dels lectors d'aquest bloc, a la part de la dreta. Oi que ja en tenim unes quantes? Doncs penseu que n'hi podem penjar moltes més!



A l'estiu, no deixeu de fer les vostres recomanacions.



21/7/11

Novetats del mes de juliol!

Pels àvids de lectura, aquí teniu les novetats que ens han arribat aquest mes de juliol i que properament trobareu als prestatges de la Biblioteca:


BARÓ, Santi. La lluna de gel.
La jove Ileana, ens explica mitjançant un flashback, d’una manera intensa i viva, els seus orígens en un poble de la regió romanesa de Moldàvia, la més pobra del país. Quan només té catorze anys, els seus pares l’envien a treballar a Bucarest en companyia de dos dels seus germans, ja que no la poden mantenir. A Bucarest hi troba molt més que un lloc de feina mal pagat; a Bucarest hi troba les agències de models que poden fer realitat el seu somni. Comença així la història d’una noia que, només amb setze anys, és assetjada per una xarxa de prostitució mundial.

BECKETT, Bernard. Gènesi.
Segona meitat del segle XXI. L’Ànax viu en una societat sota el règim de la República Platònica, que des del 2051 està completament aïllada de la resta del món, amenaçat per armes biològiques. Ha arribat l’hora que l’Ànax presenti la seva tesi a la comissió de l’Acadèmia, la institució més elitista i més poderosa. Les quatre hores que dura l’examen seran determinants per al futur i revelaran que no és possible un món millor sense un pecat original.










BORDIGLIONI, Stefano. La volta al món en 28 correus electrònics.
T'agradaria fer un viatge d'unes quantes setmanes? T'agradaria visitar d'un sol cop el Marroc, Mèxic, Guatemala i la Polinèsia? En Fabrizio ho pot fer: el seu pare, que és periodista, se l'emporta a un llarg viatge on veu i experimenta coses sorprenents i extraordinàries. Però no s'ho guarda per a ell sol: cada vegada que pot, enviar un correu electrònic als seus amics Sara i Giulio des de llocs cada cop més llunyans, i intercanvia amb ells una correspondència digital enginyosa i divertida.

DESPEROUX, Denise. El gran llibre dels vampirs.
Recull de 13 històries diferents, totes amb els vampirs com a protagonistes.. Alguns dels vampirs que hi trobareu ja han passat a la història dels famosos, com Dràcula, i d’altres tot just en aquest llibre s’inicien.



VALLEJO, Susana. El espíritu del último verano.
Un misteriós somni fa volar en Fran a la casa de l’arbre, el lloc en el que la seva família passava els estius de la seva adolescència i que ara està a punt de ser destruït per les excavadores per construir una nova autovia. Allà rememora l’estrany i màgic estiu que va viure, l’esperit del qual encara el crida per tancar un episodi entreobert. De cop, després de tots aquests anys, i gràcies a aquest somni en el que apareix la seva àvia, entén on estava amagat el tresor.


VERNE, Jules. Els fills del capità Grant.Un 26 de juliol de 1864, Lord Edward Glenarvan, un aristòcrata escocès, troba a alta mar una ampolla amb un missatge molt malmès. Es tracta d’una nota que Harry Grant, capità del Britannia, va escriure en naufragar dos anys abans. Amb els fills del capità Lord Glenarvan decideix muntar una expedició per rescatar-lo.La dificultat per desxifrar el missatge, l’atzar de la mar i la traïció d’alguns tripulants portaran els membres de l’expedició des d’Amèrica fins a Austràlia, a través d’apassionants i increïbles aventures. Amb la publicació d’Els fills del capità Grant el 1867, Jules Verne iniciava la famosa trilogia que completaria més endavant amb Vint mil llegües de viatge submarí, el 1869, i L’illa misteriosa, el 1874.

15/7/11

Tenim a punt l'expo!

Tal com us dèiem fa uns quants dies, ja teniu a punt a la sala infantil de la Biblioteca l'exposició de novel·les més interessants per poder passar un bon estiu entre lectures! Hem de dir-vos que hi ha lectures per a totes les edats i tots els gustos, per tant... no podeu marxar amb les mans buides!


Properament penjarem la selecció en aquest bloc.



13/7/11

Recordem l'horari d'estiu

Us fem un recordatori de l'horari d'estiu de la Biblioteca, durant els mesos de juliol i agost, per si de cas:

- Matins (dijous): de 10:00 a 13:30
- Tardes (de dilluns a divendres): de 15:30 a 21:00

Apa, ara si ens voleu ver una visiteta ja sabreu quan heu de venir!

10/7/11

Un simple recordatori que potser no fa falta!

Per a tots els fans de Harry Potter s'acosta el gran moment: el proper divendres dia 15 de juliol s'estrena la segona part de Harry Potter i les relíquies de la mort. L'última, la definitiva, la que tanca per sempre més la saga. Si voleu més informació sobre horaris consulteu la web dels cinemes de Vic:


I si voleu saber quatre cosetes sobre la seva estrena a Trafalgar Square, Londres, on van anar els protagonistes principals de la saga, només cal que cliqueu aquesta web:


Apa impacients, que el gran dia ja s'acosta!

7/7/11

El racó dels lectors!

Us recordem que ens podeu fer arribar qualsevol suggeriment de lectura interessant per poder-lo incloure en el nostre Racó dels lectors, a la banda dreta d'aquest bloc. Si últimament heu llegit alguna coseta que us hagi agradat... ho volem saber!

Fixeu-vos que hi hem incorporat les noves recomanacions que van fer els nostres tertulians i tertulianes a la trobada de la setmana passada.

Esperem els teus comentaris!

3/7/11

Resumet de l'última trobada!





Com ja sabreu, dimecres passat vam tancar les tertúlies literàries del curs planificant ja les properes lectures de cara al curs vinent. Fixeu-vos que va ser una trobada per comentar no només d'un llibre, sinó que vam parlar de molts en poca estona!

A partir de les recomanacions dels nostres tertulians i tertulianes, i de les nostres propies, aviat confeccionarem ja el calendari que seguirem aquest 2011/2012. Voleu saber de quins llibres es va parlar? Doncs els que veieu aquí només és un tastet!