28/2/12

Novetats del mes de febrer

Aquí us deixem les novetats que han arribat a la Biblioteca aquest mes de febrer i que aviat estaran a la vostra diposició:

  

BLANCO LASERNA, David. Juliette y los cien mil fantasmas. Anaya, 2011. (I*** Bla)
Para mantener a sus cinco hermanos, la joven Juliette se ve obligada a abandonar la escuela... y la provincia: una tía que vive en París le ha conseguido trabajo en el servicio de una casa importante. En su carta solo figura la dirección: 81, rue Antoine Mesmer. Pero todo París conoce la mansión como la «casa de los cien mil fantasmas». Pronto Juliette será puesta en jaque por una auténtica legión de espectros. Pero en lugar de resignarse a vivir con los pelos de punta, como el resto de la servidumbre, la joven se empeñará en desentrañar el misterio que acecha en cada habitación de la mansión, y, ya puestos, el de su excéntrico patrón: el siniestro mago Galissard.

GALLEGO GARCÍA, Laura. Dónde los àrboles cantan. SM, DL 2011. (JN Gal)
Viana, la única hija del duque de Rocagrís, está prometida al joven Robian de Castelmar desde que ambos eran niños. Los dos se aman y se casarán en primavera. Sin embargo, durante los festejos del solsticio de invierno, un arisco montaraz advierte al rey de Nortia y sus caballeros de la amenaza de los bárbaros de las estepas... y tanto Robian como el duque se ven obligados a marchar a la guerra. En tales circunstancias, una doncella como Viana no puede hacer otra cosa que esperar su regreso... y, tal vez, prestar atención a las leyendas que se cuentan sobre el Gran Bosque... el lugar donde los árboles cantan.

HOCKING, Amanda. Instinto. Destino, 2011. (JN Hoc)
La vida de Alice da un giro inesperado al conocer a Jack. Y es que él es diferente a nadie que haya conocido. Cuando Alice conoce a Peter, el hermano de Jack, siente que le falta el aire cuando está cerca de él. Lo peor no será enamorarse de dos chicos tan distintos, sino que son vampiros y Alic
e tendrá que elegir entre el amor o su propia sangre...


PEIRCE, Lincoln. Nat el gran sobre rodes!. Novel•la Gràfica, 2011. (I*** Pei)
En Nat ha perdut el seu skate! Pot haver notícia més tràgica? Per sort, el seu grup d'escoltes fa un campionat de venda de postals, i el primer premi és un altre skate. Tot sembla anar bé fins que li presenten el nou escolta: l'Artur, la nèmesi d'en Nat! És el noi perfecte. Ja li ha près el cor de la "seva" xicota... però ni en somnis en Nat permetrà que a més li prengui el "seu" skate!


STEINHÖFEL, Andreas. Rico & Oskar, El misteri del bingo. Estrella Polar, 2011. (I*** Ste)
En Rico i l'Oskar s'han tornat inseparables des que van resoldre el cas de Míster 2000, un segrestador que tenia el barri amb l'ai al cor. Ara passen junts moltes estones. I tot va com una seda fins que acusen la mare d'en Rico de fer trampes al bingo.I comença una nova aventura plena de hàmsters amb dents assassines, pedres criades a casa del senyor Fitzke i bosses molt cares que arriben per correu... Ostres, ostres, ostres! Tot plegat sembla que es complica. Però així és la vida o, com en Rico s'ha acostumat a dir últimament, selaví.

26/2/12

Tertúlia del mes de febrer

Dimecres, 29 de febrer a les 6 de la tarda.

Comentarem: Especial Manga. Dedicarem el mes de febrer a xerrar una miqueta del món del manga. Ens acompanyarà en Quim Benito, un dels creadors del portal Japanzone.cat

23/2/12

El catàleg de la Biblioteca

A partir d'aquest mateix moment ja podreu fer les consultes al catàleg de la Biblioteca des d'aquest mateix bloc. A la banda dreta del bloc hi trobareu el MiniAladí, des d'on no només podreu saber quins documents tenim a la Biblioteca de Vic, sinó també a qualsevol Biblioteca pública de la província!

21/2/12

Una altra web interessant: Mangaes

Aquí us deixem una altra web que, pels aficionats del món del manga, us pot ser molt útil. Hi trobareu de tot: novetats de còmics i anime, fòrums, agenda de diferents actes...Es tracta de la web de l'associació Manga.es.

Entreu-hi!

18/2/12

Més anime!

Un segon tastet d'alguns altres anime..


16/2/12

Parlem d'anime

Aquí us deixem un petit tastet dels molts vídeos que volten per internet sobre diferents sèries Anime, que com sabeu, són sèries basades en còmics manga. Hi trobareu cançons en català, castellà, anglès i fins i tot japonès!

Doneu-hi un cop d'ull, però penseu que la llista és interminable!













13/2/12

Editorials manga

Potser molts de vosaltres ja les coneixeu, però pels que no, us deixem l'enllaç de dues editorials conegudes per estar espacialitzades en la publicació de manga. Molts dels títols manga que se us puguin acudir portaran al costat el segell d'una d'aquestes dues editorials.

Aquí hi trobareu informació sobre diferents sagues manga, novetats publicades, resums de diferents arguments...


11/2/12

Un convidat especial!

Us fem saber que en aquesta propera tertúlia del dia 29 de febrer, en la qual intentarem acostar-nos una miqueta al món del manga, tindrem un convidat molt especial. Ens acompanyarà en Quim Benito, un dels creadors del portal Japanzone.cat.

Pels que no hi hagueu entrat mai, es tracta d'un portal en català d'informació sobre manga, animació, cinema asiàtic i cultura japonesa. Va ser creat el 2011 per uns joves osonencs aficionats a aquests temes, entre ells en Quim.

Doneu-hi un cop d'ull, i recordeu que us esperem el dia 29 de febrer a les 6 de la tarda!


9/2/12

Títols manga a la Biblioteca

















Pels fantàtics, aquí us deixem una selecció d'alguns dels títols manga que podreu trobar a la Biblioteca.


- AOYAMA, Gosho. Yaiba. Planeta DeAgostini. Vol. 5-12
- KISHIMOTO, Masahi. Naruto. Glénat. Vol. 1-33
- KOBAYASHI, Jin. School Rumble. Norma Editorial. Vol. 1-11, 13
- KONOMI, Takeshi. The Prince of Tennis. Glénat. Vol. 1-28.
- KUBO, Tite. Bleach. Glénat. Vol. 1-14
- MASHIMA, Hiro. Fairy Tail. Norma Editorial. Vol. 1-3
- OHBA, Tsugumi; OBATA, Takeshi. Death Note. Glénat. Vol. 2-12.
- SHINOZUKA, Hiromu. Mirmo. Ivrea. Vol. 1-3, 5, 8, 9
- TAKAHASHI, Rumiko. Maison Ikkoku. Glénat. Vol 1-10
- TAKAHASHI, Yoichi. Capitán Tsusaba: Las aventuras de Oliver y Benji. Glénat. Vol. 1-5
- TEZUKA, Osamu. Astroboy. Glénat. Vol 1-6, 8-14.
- TORYIAMA, Akira. Dr. Slump. Planeta DeAgostini. Vol. 1-12
- YOSHIZAKI, Mine. Keroro. Norma Editorial. Vol. 1-14.
- YOSHIZUMI, Wataru. Marmalade Boy. Planeta DeAgostini. Vol 1, 3, 4, 6.

7/2/12

Món manga

Per començar a entrar dins de l'extens món del manga, us reproduïm un fragment de la introdució del llibre: Cómo dibujar manga, paso a paso, de l'autor Robert Garcia i il·lustrat per Fernando Casaus.





"Actualmente, el manga o historieta japonesa tiene gran aceptación en muchos païses fuera de Japón, y su consumidor no es solamente adolescente, sino que llega a toda clase de público y abarca gran número de géneros. Como producto cultural  y comercial, presenta gran cantidad de rasgos que lo diferencian de otros géneros del cómic. Uno de ellos es la presencia de personajes femeneninos, que son más frecuentes que en las historietas occidentales y cobran mayor protagonismo.
Entre los muchos y variados subgéneros de manga, destacamos, en primer lugar, el shojo manga y el shonen manga, orientados comercial y estéticamente al sector femenino y masculino, respectivamente, aunque ambos sexos leen tanto uno como otro.
En el shojo manga, las chicas suelen ser las protagonistas y los arugmentos se apoyan en un profundo estudio de sus personalidades. La estética de los personajes es ciudada; destacan los rostros, con ojos enormes y muy expresivos, y su complexión corresponde a adolescentes menudas y delgadas. El shonen manga, sin embargo, suele mostrar mujeres con un f´jisico más llamativo y de edades que comprenden desde adolescentes hasta treintañeras.
Asimismo el mundo de los caballeros, enanos, elfos, goblins (malvadas criaturas astutas y maquinadoras) y demás seres fantásticos inundan las páginas de los mangas y son los protagonistas de historias en las que las fuerzas del bien y del mal libran un duro combate. También proliferan los monstruos, muchos de ellos procedentes de la literatura occidental (vampiros, momias, hombres lobo, etcétera) y otros basados en la mitología propia del país nipón, que ofrece una enorme riqueza con multitud de cuentos y leyendas sobre espíritus y fantasmas.Los monstruos suelen ser personajes malvados, propios de historias de terror o de aventuras, pero también seres entrañables y simpáticos que aparecen en cómics destinados a un público infantil.
Asimismo, en el manga se reflejan las diferentes tendencias musicales actuales, de modo que sus personajes se identifican con estilos tan variados como el hip-hop, rock, pop, etcétera. Muchas veces, esto no sólo implica una determinada estética, sino también una forma de vivir y de pensar. Son historias más bien urbanas, desarrolladas en su mayoría en el prsente. Otro de los personajes habituales son los samurás, qeu pertenecían, en la antigua sociedad feudal japonesa, a una clase inferior de la nobleza formada por los militares que estaban al servicio de los señores feudales o del emperador. Las historias en las que aparecen se centran en sus cualidades extraordinarias o narran algún episodio de la historia japonesa, con lo que requerien una rigurosa documentación histórica. El dibujo de este personaje implica también el conocimiento sobre diferentes tipos de armas blancas, como dagas, lanzas, espadas, puñales y sobre totdo la característica katana.
La ciencia ficción es un género muy rico que ofrece infinitas posibilidades y pone a prueba la imaginación del dibujante. Las historias están ambientadas en el futuro o en otras galaxias, y a menudo aparecen personajes que combinan rasgos humanos con caraterísticas tecnológicas. Dentro de la ciencia ficción existen varios subgéneros, como el manga de mechas, cuyo diseño ha cobrado gran importancia en la producción de anime y manga. El término hace referencia a maquinaria, robots, etcétera, y los protagonistas de stas historias acostumbran a ser robotos gigantes. Por otro lado, el manga ciberpunk se ambienta en un mundo altamente tecnificado y combina elementos del presente y del futuro  en una especie de enfrentamiento entre el hombre y la máquina. otro subgénero es el "space opera", historias cuyo argumento se basa en un conflicto interestelar que sirve de marco para batallas espaciales y aventuras románticas. El elemento principal en todos ellos es la alta tecnología ("high tech"), con lo que este tipo de dibujo requiere habilidad en el diseño futurista de vehículos, objectos, escenarios y demás, y exige también el dominio de la perspectiva.
Finalmente, cabe destacar la enorme evolución en el proceso creativo de los cómics japoneses gracias a la incorporación del ordenador. Una de las principales ventajas que éste ofrece es la aplicación y manipulación del color y, en general, el dominio que el artista tiene sobre todo el proceso creativo. Gracias a programas de diseño avanzados, se pueden digitalizar los dibujos para desprúes retocarlos, colorearlos y añadir efectos deslumbrantes."

Extret de: GARCIA, Robert; CASAUS, Fernando. Cómo dibujar manga paso a paso. Introducció.

5/2/12

Bola de drac - l`Autèntic

Ja que conicideix que aquest mes estem parlant de manga, aquí us deixem una novetat impressionant: Des del dia 2 de febrer pel canal 3xl s'emet la sèrie original de Bola de Drac, és a dir, torna en Goku petit, des del primer capítol. La saga creada per Akira Toriyama va ser tot un fenòmen mundial! Aquí torbareu els horaris d'emissió i els capítols sencers:




3/2/12

Buscant l'origen del manga

Estem a punt d'entrar de ple al món del manga. "Manga" és una paraula que s'utilitza de forma molt qüotidiana per referir-se al còmic japonès, però... quants de vosaltres sabeu què vol dir realment? Us deixem un petit fragment d'una guia de lectura que la Biblioteca, juntament amb el responsables del portal d'informació en català sobre manga Japanzone, van elaborar l'any 2007.  

Manga  és la paraula japonesa que s'utilitza per a designar el còmic. Fora del Japó el terme s'empra per a designar el còmic japonès i, per extensió, el còmic de qualsevol país que l'imiti o en mostri característiques similars. La paraula manga, parteix dels termes man (involuntari o còmic) i ga (dibuix o pintura), literalment vol dir guixades capritxoses, va ser adoptada el 1814 per l'artista japonès Hokusai Katsuhika.

1/2/12

20 anys de premis

Aquí us deixem un enllaç al bloc de Literatura infantil y juvenil actual, on, per celebrar el vintè aniversari dels Premis Edebé de literatura infantil i juvenil, han publicat la llista de tots els escriptors guanyadors al llarg d'aquests vint anys i a més, aquesta fantàstica foto de grup on hi surten tots els guardonats. Si busqueu bé, veureu hi ha noms força coneguts com Jordi Sierra Fabra, Andreu Martín, Maite Carranza, César Mallorquí, Care Santos... i molts altres!