27/5/11

Resumet de la tertúlia de dimecres!

Com ja sabeu, vam dedicar l'última tertúlia del curs a comentar Cor de tinta, de l'escriptora Cornelia Funke. Per començar hem de dir que els nostres tertulians i tertulianes la van valorar amb una nota molt alta... tan els que són més fanàtics de les històries fantàstics com els que no. Aquí teniu algunes de les coses que es van dir:

- Història fantàstica. Què enganxa més un relat fantàstic o un de realista? Es va arribar a la conclusió que són gustos molt personals i que està bé llegir una miqueta de tot.
- La història potser no t'engaxa des del principi, però a mesura que vas avançant en la lectura va guanyant emoció.
- La història en si, molt original, per a alguns és perfecte, per d'altres potser si canviarien alguns detalls, com el final.
- Capricorn, el dolent dolentíssim, fa venir una certa esgarrifança.
- Dit de pols. Personatge molt complex, pot ser bo o dolent, en funció dels seus interessos.

- La història és un cant als clàssics de la literatura juvenil, en molts sentits. Cada capítol diferent s'inicia amb un fragment d'un d'aquests clàssics que es pot relacionar perfectament amb el contingut del capítol que es comença. A més, al llarg del relat es parla sovint d'alguns d'aquests clàssics: Peter Pan, Oliver Twist, L'illa del tresor...

- L'ofici de Mo, enquadernador de llibres.

- La Meggie, molt valenta i decidida. I també molt amant de la lectura.

- L'Elinor. Només viu pels seus llibres. És curiós pensar en com es pot mantenir aquesta senyora, a nivell pràctic.

- El final deixa elements oberts: on és en Basta? i la Mortola? Per això vam estar donant un cop d'ull a la segona part de la trilogia Sang de Tinta.

- Vam tenir temps de veure alguna escena de la peli que porta el nom del llibre. Vam comparar si els personatges eren com ens els havíem imaginat o no, i vam veure que l'argument no és exactament el mateix. Algú tenia especialment ganes de veure com era en Capricorn de carn i ossos.


Ja veieu que la tertúlia va donar per força! En resum, doncs, un llibre molt recomanable, que si llegeixes la primera part, segur que voldràs llegir tota la trilogia sencera!


Us recordem que aquesta ha estat l'última tertúlia del curs 10/11. L'últim dimecres de juny, de totes maneres, ens reunirem per presentar propostes de lectura de cara al curs vinent. Així doncs, si tens ganes de comentar aquell llibre que tant t'ha agradat, ja ho saps:


Dimecres, 29 de juny a 2/4 de 7 de la tarda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada