23/4/09

El diari lila de la Carlota!!!

Ahir vam estar comentant el llibre de El diari lila de la Carlota, de Gemma Lienas. Encara no l'heu llegit? Doncs, ara és el moment!!! Hi trobareu dades i situacions interessants i alhora molt dures sobre la situació de la dona al món. Llegir aquestes situacions va impactar molt a les nostres tertulianes, en aquest cas noies, tot i que ja tenien notícia que en certs països del món es continuen portant a la pràctica autèntiques salvatjades encara avui dia. Podem dir que una cosa és immaginar-s'ho i l'altra molt diferent llegir-ho, oi? Per desgràcia aquestes situacions són certes, l'autora no se les ha inventat.


Per altra banda també hi trobareu la història de la Carlota, que amb l'ajuda de la seva mare i la seva àvia Anna cada cop és més conscient de les discriminacions que pateixen diferents col·lectius desfavorits, sobretot les dones. Però la Carlota no és conformista, és molt combativa... i per això crea l'ACEMI. Voleu saber què és? Doncs, ho haureu de descobrir llegint el llibre...
Per cert, si us ha agradat "El diari lila de la Carlota" penseu que encara teniu Carlota per estona amb..."El diari blau de la Carlota", "El diari vermell de la Carlota"..."Així és la vida, Carlota"... i encara més... No us ho podeu perdre... a la Biblioteca els trobareu tots, però aqui en teniu alguns...



3 comentaris:

  1. Jo m'els he llegit quasi tots, i el que més m'ha sorprés ha estat el de "la Carlota i el misteri del canari robat" per diversos motius: el primer és l'aspecte, heu trobat les tintes màgiques? Són missatges amagats darrera d'un requadre negre que es destapen rascant. El segon motiu de sorpresa és el toc de fantasia que apareix en aquesta novel·la, cosa que no passa en cap altra de les novel·les d'aquesta autora que jo he llegit.

    ResponElimina
  2. Bon dia! Soc monitora de nens i nenes, i aquest any volem treballar el llibre "El misteri del canari robat" com a centre d'interès.
    Algú hem podria explicar l'argument de la història, amb el final inclòs. Es que no ho trobo per internet.
    Tinc intenció de llegirme el llibre, pero com que he de començar a treballar sobre ell ja, necessito informació. Per això no cal que sigui molt consistent l'argumentació.
    gràcies

    ResponElimina
  3. Hola Bon dia,

    A la Biblioteca el tenim aquest llibre. Tot i que fa temps que el vaig llegir i no el tinc gaire fresc, a veure si això que et diré et serveix:

    Es tracta de les aventures de la mateixa Carlota dels diaris, quan era petita. Una colla de nens i nenes tenen un misteri: ha desaparegut el canari de la veina de la Carlota, en Papageno. Quan la Rosa ho explica a la Carlota, aquesta organitza una colla amb els seus amics i es bategen amb el nom de La Tribu de Camelot i cadascu pren un nom d'un ésser important històricament: Miquel/Lancelot, Carlota/Morgana, Mireia/Ginebra... Total, que es veu ben clar que la cosa ha estat un robatori i la colla comença a investigar els possibles lladres. A través d'un llibre de màgia, la Carlota troba una fórmula màgica que permet a qui se la prengui volar amb la lleugera d'un Canari. La part essencial però, és que aquest canari que cal utilitzar ha de tenir una ploma blava, tal i com precisament la tenia en Papageno. El més sospitós és un missatger que havia anat a casa de la Rosa just quan el Papageno va desaparèixer. Però el principal sospitós continua sent el missatger, i per això li paren una trampa: truquen a l'emrpesa de missatgeria i demanen que passin a buscar un paquet. Resulta que el missatger que hi acudeix no és el mateix de sempre i que el de sempre, no ha anat a treballar des de divendres. Amb l'ajuda del gat màgic de la Carlota, en Merlí, descobreixen on viu el missatger. Li fan una visita i descobreixen que el pobre noi va ser víctima d'un xantatge que el va obligar a robar el canari. Amb l'empenta inestimable d'en Merlí, el gat, i l'Ernest, el missatger, i en Marc, el germà de la Carlota, descobreixen una bufanda propietat del xantatgista que els porta de dret a un polígon on hi ha el conspirador de tot plegat, el senyor Salvador. Arrenquen el canari de les seves mans i el tornen a la Rosa. Resulta que el robatori no va ser res més que les ganes del senyor Salvador de recuperar el seu cabell, ja que amb el pas dels anys, s'havia quedat calb, i confiava cegament amb la fórmula màgica per aconseguir-ho.

    Aquest primer llibre de la Tribu de Camelot té més de 400 pàignes, però té moltes il·lustracions a tot color, una mica semblant al Geronimo Stilton, amb colors i elements que fan olor i tintes màgiques. La resta de títols de la col·lecció són molt més primets, pel que tinc entès, i no tenen un aspecte tan atractiu.

    En general, et podria dir que és un llibre recomanable, intrigant, i que t'enganxa perquè va de descobriment en descobriment, i fa que vulguis saber el final per saber com s'acabarà.

    Et recomano que si ets de Vic, passis per la Biblioteca a fullejar-lo, ja que quan el vegis tu mateixa et faràs una idea molt més clara de si et pot ser útil o no. En cas que no siguis de Vic, pensa que des de la teva biblioteca pública, si ets de la província de Barcelona, el pots demanar per préstec interbibliotecari amb un pagament d'1,20 euros.

    Espero haver-te ajudat. Ja em diràs com acaba tot.

    ResponElimina