16/9/09

El senyor dels lladres: l'argument

Com ja hem dit i repetit, El senyor dels lladres és l'obra escollida per iniciar la nova temporada de les Tertúlies Literàries. Però, de fet, encara no hem dit ni mitja paraula sobre el seu argument. Per si algú encara no sap de què va, aquí en teniu un resum:

"Venècia, bella i torbadora, és l'escenari d'aquesta inoblidable novel·la d'aventures plena d'imaginació i fets sorprenents. Els germans orfes Prosper i Bonifazius (Prop i Bo pels amics) han fugit de casa de la seva cruel tieta després de saber que els vol separar. Els nois aconsegueixenarribar amb tren a Venècia, on coneixeran el Senyor dels Lladres, un misteriós jove que gràcies a petites heroïcitats es converteix en el cap de la colla de nens i nenes amb què viuen Prop i Bo. El Senyor dels Lladres i els seus amics tenen dos fronts oberts: alhora que han d'evitar el detectiu que vol fer tornar els protagonistes a casa la tieta, hauran de resoldre l'enigma que envolta una peça d'art dotada de poders màgics."


A partir d'aquest argument, ha arrribat el moment de fer una de les preguntes que de ben segur, sortiran a la tertúlia: Aquesta obra us ha fet pensar amb alguna altra? La meva resposta és senzilla: a mi m'ha fet pensar amb Oliver Twist, de Charles Dickens. En els dos casos hi apareix una colla de nens orfes que aprenen a robar. Què en penseu? Per cert, si algú no coneix Oliver Twist, que sàpiga que es perd una petita joia literària!


En parlem el dia de la tertúlia: 30 de setembre a les 6 de la tarda.

5 comentaris:

  1. Si, tens raó, el llibre és entretingut i és dels que fa pensar. Per cert, si t'ha agradat, et recomano també que quan puguis et miris l'adaptació en peli!: El principe de los ladrones! A més, no sé si saps que l'autora de El senyor dels lladres, Cornelia Funke, no fa pas massa que ha publicat la primera part d'una nova saga titulada: Reckless, carn de pedra. També molt recomanable. Ho comentarem amb els nostres tertulians el mes de maig.

    ResponElimina
  2. teniu raó el llibre és l'ostia amb perdo, pero si tingues que escolli entre aquest i entre el de Konrad Aquest es el millor dels dos.
    la peli que tu dius sumsi es molt bona , esclar es la adaptació d'aquest llibre.
    sobre lo de aquest nou llibre, m'ho intentaré agafar a la biblioteca cuan surti...

    ResponElimina
  3. Doncs si, Laia. Que sapigues que d'aquesta nova saga no només ja ens ha arribat la primera part a la Biblioteca, sinó que hi ha un munt de fans de Cornelia Funke que l'esperen! Per tant, et recomano dues coses: 1r que la reservis, i 2n, que ens acompanyis a la tertúlia del Reckless que farem el dia 25 de gener a les 6 de la tarda. T'esperem!

    ResponElimina