29/10/10

Resum de la primera tertúlia del curs


Pels despistats que encara no ho sapigueu, el passat dimeceres ens vam reunir per parlar de Els jocs de la fam. Voleu saber què vam dir? Doncs aquí en teniu un petit resum:

-. És un llibre molt macabre, trist per la situació que els toca viure als personatges, però que a vegades inclou alguna situació o alguna frase que et fa somriure una miqueta.
- Té alguna cosa que enganxa i molt. No pots parar de llegir fins al final. Et deixa amb ganes de llegir el segon.
-. Panem: un lloc que a vegades pot costar una miqueta de relacionar amb els antics Estats Units, tal i com s'explica en algunes webs que podem trobar. La distribució en districtes, la rebel·lió del districte 13, el motiu del naixement dels jocs... elements molt ben lligats que t'inicien en l'escenari de l'acció.
-. La Katniss, valenta com poques, és un personatge molt conscient de les seves limitacions i amb una gran intel·ligència. Això fa que tingui molts més números per guanyar els jocs que altres tributs que es valen bàsicament de la seva força física. Ha tingut una vida molt dura i això fa que sigui molt independent i hagi après a espavilar-se sola.

-. En Haymitch és un personatge molt pintoresc, que passa cada any pel calvari de conduir a un noi i a una noia del seu districte cap a una mort pràcticament segura. Fa riure en algunes situacions.
- Diferències entre l'amistat Gale - Katniss - Peeta. El que uneix en Gale i la Katniss és una cosa espontània, que ha anat creixent amb el temps. En canvi el que uneix en Peeta i la Katniss és més fruit de la necessitat, de la lluita per sobreviure.
-. En Peeta és un personatge que durant una certa part de la novel·la et fa dubtar, fins que veus clarament que la seva estratègia és protegir a la Katniss i ajudar-la. Evidentment, la Katniss també l'ajuda a ell, tot i ser conscient que sobretot quan en Peeta està tan malalt la seva aliança la fa tornar més vulnerable.
-. La Prim i la Rue. Les dues desperten certa simpatia i són relativament semblants. Molt tendre el detall que la Katniss té amb la Rue quan aquesta mor.
- En Cima també és un personatge entrenyable.
- L'estratègia d'en Haymitch per ajudar a en Peeta i a la Katniss. Molt ben pensada, funciona molt i molt bé ja que tothom parla d'ells. Però... què hi ha de veritat? A la Katniss li preocupa el que pugin pensar des de casa.


Ja veieu que el llibre va donar per molt! I penseu que encara ens deixem coses!

Ara ens queden dues coses per fer:

1r. Llegir En Flames (la segona part de Els jocs de la fam)

2n. Retrobar-nos tots el proper dia 24 de novembre a 2/4 de 7 de la tarda per comentar: Màgia d'una nit d'estiu, de l'escriptora Maite Carranza.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada