27/4/11

Guanyadors definitius!

Ja sabem els guanyadors definitius del Premi Atrapallibres i el Premi Protagonista Jove... Preparats? Doncs aquí us passem la llista completa dels guanyadors, fins i tot, els de les dues categories en les que no ha participat la Biblioteca. A veure què us sembla...



- Premi Atrapallibres: categoria 9 anys.


KASPARAVICIUS, Kestutis. Coses que de tant en tant passen.

Un porquet d’allò més polit que treu de polleguera la seva família; una serp que es mossega la cua i no s’explica d’on li ve el mal; una maduixa que es resisteix a anar a parar al cistell i arrenca a córrer; ... Un deliciós recull de relats curts d’estil surrealista, suggerents i il·lustrats. Cada conte una pàgina i davant per davant la imatge. Dibuixos plans on hi predominen els tons càlids i el treball minuciós i ben acabat.






- Premi Atrapallibres: Categoria 10 anys.


MUÑOZ AVIA, Rodrigo. El meu germà el geni.

La Lola és l’única jugadora femenina de l’equip de futbol de l’escola i dels equips de la seva zona. Com que és molt bona i té la confiança de l’entrenador li costa entendre que la seva família li prohibeixi jugar aquell partit tan important per anar junts al recital de piano -també decisiu convé la Lola-, del “geni” del seu germà.. Un conflicte que en esclatar du la família de bòlit i deixa pas a un relat de to reivindicatiu i extremament vital, que tindrà conseqüències.




- Premi Atrapallibres: Categoria 11-12 anys.

WALLIAMS, David. El noi del vestit.

Dennis és un noi amb idees, somnis i una flaca pels vestits femenins i les revistes de moda que comparteix amb Lisa, companya d’institut, Dennis viu amb el germà gran i un pare més aviat brusc i dins la família ha de mantenir oculta, per raons òbvies, la seva dèria. Una passió que de la mà de la seva amiga agafarà proporcions enormes i catastròfiques. Novel·la que atrapa on destaquen l’originalitat i dinamisme de la trama i convenç per la qualitat de la descripció i emotivitat dels personatges.



- Premi Protagonista Jove: categoria 13-14 anys.


ASHEY, Jay. Per 13 raons.

En Clay Jensen troba, quan arriba a casa, una misteriosa capsa dirigida a la seva atenció. La capsa conté set cintes de casset, tot fa pensar qeu les ha envait la Hannah, una companya de classe qeu es va suïcidar un parell de setmanes abans. A poc a poc descobrirà les tretze raons per les quals ella ha decidit posar fi a la seva vida, tretze cares de casset que coincideixen amb les tretze persones que les han d'escoltar. Ell n'és una. "És un joc molt senzill: primer les escoles i després les passes". En Clay confirmarà que res del que fem o deixen de fer és indiferent.



- Premi Protagonista Jove: Categoria 15-16 anys.

STIEFVATER, MAGGIE. Tremolor.

De petita, la Grace, va estar a punt de ser devorada pels llops, però el més jove, el dels lluminosos ulls daurats, es va revoltar contra la llopada i la va salvar. Des de llavors la Grace s’acosta al bosc i sent l’esgarrifança que li provoca un llambrec groc i brillant que l’observa. Una lleu tremolor com la que nota ara mateix que li sembla haver retrobat la fascinació d’aquella mirada en els ulls daurats del xicot que despatxa a la llibreria. Novel·la fantàstica i d’amor d’una inusitada profunditat en el tema i en l’expressió de sentiments.





Ja veieu que alguns d'aquests resultats han coincidit amb el que va votar el nostre jurat particular a la Biblioteca, i alguns altres no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada