13/10/11

Tema: anorèxia

Com ja sabeu, el nostre primer llibre d'aquestes noves tertúlies que estem a punt d'encetar, Bitllet d'anada i tornada, tracta el tema de l'anorèxia i la bulímia. Bé, doncs, si sou dels que us agrads llegir sobre aquests temes, aquí teniu alguna recomanació que trobareu a la Biblioteca:



ANDERSON, Laurie Halse. Frío.

Lisa es repeteix constantment que no ha de menjar. A la seva vida només hi ha espai per comptar les calories, per fer exercici quan l'han obligat a ingerir una quantitat d'aliments que ella considera excessiva. Sempre. Però ara la seva amiga Cassie, amb qui va fer el terrible pacte de convertir-se en la més prima de l'institut, ha mort i la persegueix en els seus somnis, perquè se la vol emportar amb ella, no vol estar sola a l'altra banda...



AROLD, Mariliese. Diagnòstic: anorèxia.

Una noia de 15 anys està enamorada del profesor d’anglès que tenia l’any passat. La professora que tenen aquest any els ha proposat un viatge a Londres, i ells estan encantats, però per això encara falten setmanes. Aquesta noia es veu grassa, i es proposa aprimar-se, però el que comença sent com una dieta per veure’s guapa, acaba malament. Cada vegada va perdent més pes, i ella es continua veient grassa. Al final acaba en un hospital ingressada per culpa d’aquest problema, l’anorèxia.


HEDE, Maria. Miradas en el espejo.

Com pot la gent estar tan prima? Les persones primes normals no es desmaien, per què em passa a mi? Potser sóc especial? Potser el destí ha determinat prèviament que mai arribaré a estar prima. Sí, en el mateix moment del meu naixement el planeta Saturn es va trobar a Déu enmig de l'arc iris. Això només pot desencadenar un fet irrevocable: la recent nascuda Evelyn està condemnada per secula seculorum a estar grassa.


LIENAS, Gemma. Bitllet d'anada i tornada.

Anorèixa i bulímia són dues paraules que a la Marta i als seus pares no els resulten gaire habituals. A la Marta perquè viu més pendent de descobrir l'amor i el sexe amb en Ricky, anar al cinèma amb la Clàudia o riure amb els seus germans bessons. Als pares perquè estan massa pertorbats pel fantasma de l'atur. En poc temps, però tot es capgira de tal manera que la Marta ha d'ingressar en un hospital amb anorèxia nerviosa.


ROCA, Joan. Demà encara volaran les orenetes.

Quan la Laia va lliurar el seu diari personal a l'Albert tot dient-li és més teu que meu, el noi no va saber veure-hi un adéu, un punt final a un any i mig d'amistat sincera, però el va acceptar confiant que li serviria per entendre el patiment de la seva millor amiga. L'Albert recupera aquell diari uns anys més tard i l'aprofita en la redacció d'un treball literari per als seus estudis de filologia catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada