16/12/10

Resumet de la tertúlia d'ahir


Com ja sabeu, ahir vam fer l'última tertúlia del 2010, vam acabar l'any comentant: Raquel, de l'escriptora Isabel-Clara Simó. Voleu saber què en vam dir? En general ha agradat força, i per tant, ens podem atrevir, des d'aquest bloc, a recomanar-lo.

- Els motius que porten a la Raquel a buscar el canvi. Fa el que pot per semblar-se a l'Oriana: amb el maquillatge, la roba...
- La relació de la Raquel amb els seus pares i el seu germà, molt gèlida. Els pares de la Raquel es passen en certes ocasions, però la Raquel també té moments que déu n'hi do.
- El pare i el germà: materialistes fins a la mèdula, molt pesseters.
- La mare és una persona que viu del que diuen els altres, i això, en definitiva, no la deixa ser feliç.
- La separació dels pares després de tots aquests anys: es podien haver adonat abans de que no estaven bé? Probablement.
- La relació Montse - Raquel: la Raquel es refà força ràpidament de la mort de la seva millor amiga. En realitat la Raquel sembla que parli més amb la mare de la Montse que amb la seva pròpia mare.
- Com acabaran la Raquel i l'Oriol? Opinió generalitzada: acabaran trencant.
- El nou xicot de l'Oriana, molt més gran que ella. Quan la Raquel va a demanar-li feina, no la tracta massa bé, i segur que aquesta actitud li ha de portar problemes amb els seus treballadors.

Això només és un petit resum!

Ens retrobarem tots el dia 26 de gener a 2/4 de 7 de la tarda per comentar Kadingir: El ceptre de Zink, però aquest cop amb una petita sorpresa: ens acompanyaran els seus autors, Joan Llongueras i Mercè Masnou.

Així doncs, si els voleu conèixer, ja ho sabeu.

No us ho perdeu!

2 comentaris:

  1. És una alegria espiar-vos mentre feu la tertúlia. Feu molt goig. Potser m'afegiré a la trobada de gener. Si em voleu, és clar.

    ResponElimina
  2. hola Matilde!
    Evidentment que t'hi volem a la trobada del gener! Pensa que al gener serà sonada! Esperem que vingui un munt de gent per a conèixer els autors de Kadingir, que seran els escriptors convidats d'aquest any.

    t'hi esperem!

    ResponElimina