3/3/12

Resum de la tertúlia de dimecres!

Després de molts dies d'esperar-ho, dimecres passat vam celebrar la tertúlia sobre manga, un tema capçalera en les preferències de la majoria dels nostres tertulians i tertulianes. Gràcies a la intervenció d'en Quim, un dels creadors de Japanzone.cat, i la Montse, una gran aficionada al manga que fa molts pocs dies que ha tornat del Japó, podem afirmar que vam aprendre moltes coses tots plegats. 

- En Quim i la Montse ens van ensenyar com funciona el circuit manga al Japó. És a dir, primer es publica en una edició amb historietes curtes, amb paper de mala qualitat i de colors. Després, les historietes que més èxit han tingut es publiquen ja de forma independent fins que s'arriba a l'edició típica que nosaltres coneixem.  
- Vam parlar de Clamp, és a dir de Nanase Ohkawa, Mick Nekoi, Mokona Apapa i Satsuki Igarashi. Les referents actuals en el shôjo manga, o sigui, del manga per noies. Són autores, entre d'altres, de Sakura, la caçadora de cartes i també d' XXXHolic.
- Vam parlar d'Astroboy i Princesa Caballero, i del seu mangaka, Osamu Tezuka, com a un dels percussors del manga, sobretot a nivell de composició de vinyetes, estil d'il·lustracions, etc...Per cert, sabeu perquè els personatges manga tenen els ulls rodons mentre que els japonesos de carn i ossos no els hi tenen? Doncs Tezuka va ser un dels percussors en aquest disseny, enmirallant-se en els dibuixos de Walt Disney.
- Vam parlar també del fenòmen One piece, equiparant-lo una miqueta a la versió Hello Kitty per nois. La Montse ens va explicar que al Japó hi havia un munt de propaganda d'aquesta sèrie.
- Vam descobrir nous títols que fins al moment ens havien passat desaparcebuts, com Nodame Cantabile, Full Metal Alchemist, Rurouni Kenshin, Gentlemen's Alliance Cross, El caballero vampiro...
- També va sortir Death Note. Inquietant i impactant. La Montse ens va explicar que a alguna escola xinesa als nens els havien donat aquest quadern, però que l'havien hagut de retirar perquè es dedicaven a escriure-hi els noms dels professors. Us ho imagineu?
- També vam parlar de Bola de Drac, com un dels primers manga que van arribar a casa nostra. Abans d'en Goku, no existia el manga a Europa.
- A part de manga d'estil més fantàstic, també vam parlar d'un manga amb elements més qüotidians, com Maison Ikkoku, de la qual s'ha fet una versió amb personatges reals, o School Rumble.
- Un altre títol comentat va ser The prince of tennis, una saga que causa força estralls entre els nostres tertulians i tertulianes. Fins i tot se n'ha fet una nova saga: The new prince of tennis.

I moltes altres coses que es van dir, però que no posarem perquè el post no s'acabaria mai! Des d'aquí us animem a continuar llegint manga i a endinsar-vos en un món interessant i molt diferent de l'entorn europeu al qual estem acostumats.

Acabem donant les gràcies a en Quim i la Montse per col·laborar en aquesta trobada i pel munt de coses que ens van explicar. El seu interès i entusiasme ha estat excepcional!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada