21/6/12

Un cas similar a la història de Gauditronix

El dia 13 de juny va sortir publicada una notícia a La Vanguardia que ens va fer pensar en la història que s'explica al llibre Gauditronix llegit al Club de lectura del mes de maig.

La notícia explica el cas de l'Izan, un nen de 11 anys afectat per la malaltia anomenada adrenoleucodistròfia, necessitava un transplantament de medul·la òssia per curar-se. Després de buscar, sense èxit donants compatibles, els metges van decidir que la millor solució era que els seus pares tinguessin un altre fill o filla. Per aconseguir-lo calia seleccionar un embrió compatible i gràcies a la reproducció assistida van poder néixer les dues germanes bessones, la Leire i la Noa. Els seus pares deien: "Elles viuen gràcies a ell, i ell viu gràcies a elles".

Com en la realitat, en el llibre Gauditronix, en Kazuo, el germà gran de'n Hiro estava malalt i per curar-se necessitava trobar un donant compatible, els seus pares decideixen tenir un fill, però a diferència del cas real, crearan un clon de'n Kazuo, en Hiro, un jove genèticament perfecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada