11/2/10

Coneixes a Xavier Bertran?

Saps qui és Xavier Bertran? No? Doncs és l'autor del proper llibre que comentarem a la nostra tertúlia: El veí prohibit. Si no el coneixes, i no saps què ha escrit, ara tens la oportunitat de descobrir-ho. Aquí tens alguns dels llibres que pots trobar a la Biblioteca d'aquest autor, amb la corresponent explicació:

Que déu salvi als víkings!. Barcelona: Cruïlla, 1992.
Com t'has de dirigir a les noves parelles dels teus pares divorciats? Els has de dir pel nom? Pare i mare? Padrastres? Pst, pst? Cal que els tractis de tu, de vós, de vostè, de dallonses o amb metàfores poètiques? I si es tornen a separar, com has de tractar les noves parelles de les parelles anterior?

Aquestes són algunes de les qüestions que mantenen sense dormir els fills dels divorciats; els autèntics temes punyents que no solen aparèixer en les estadístiques dels sociòlegs. I n'hi ha un grapat més. Per això no és estrany qeu la desesperació porti a organitzar viatges de fi de curs a llocs tan llunyans com Copenhaguen (Dinamarca).




Rock de les rates, El. Barcelona: Empúries, 1994.
El rock de les rates és la història d'una colla de joves punk de Montornès que organitzen un grup musical. Amb un llenguatge vivíssim que fins ara no havia arribat als llibres, aquesta novel·La conta les il·lusions del grup i la incomprensió dels veïns de Montornès. Assistim al moment àlgid - el triomf a Granollers - i a la davallada ineluctable. Tot plegat, una mostra "de la deskomposició de la societat konsumista". O és, potser, que no hi ha futur per als joves?




Espant sense nom, L'
. Barcelona: Baula, 2006.
Dak, el jove protagonista d'aquesta història, viu en una ciutat edificada al costat d'un volcà. Des de fa set-cents anys s'hi celebra la Cerimònia de la Lava: els Cavallers del Digníssim Orde del Foc Tel·lúric, vestits de medievals, desfilen pels carrers abans d'entrar a la Galeria Vella de la Lava, un lloc fantàstic. És un ritual arriscat, amb gran participació dels joves de la ciutat. La sobtada aparició d'un misteriós personatge: l'Espant sense nom, canviarà la vida d'en Dak i els seus amics.




Assassinat de la Xènia, L'. Barcelona: La Galera, 2000.
L'inspector G. Masforner va tenir sort; no era un d'aquells assassinats sense pistes. Proves irrefutables mostraven set solucions diferents fora de tot dubte. Un cas clar, massa i tot. La protagonista, la Xènia, veia la sitaució, també: o ella mataria algú o algú la mataria a ella, o algú mataria algú prop d'ella, sens dubte. Ho tenia clar.


Punyals imprecisos, Els. Picanya: El Bullent, 2008.
Els punyals imprecisos és una novel·la policíaca ambientada en un circ ambulant. Un error del llançador de punyals provoca una desgràcia i, com que no és la primera vegada, hi ha qui pensa que no es tracta d'accidents. Des d'ací, l'argument avança com un combat entre dues intel·ligències, la de l'investigador que busca proves incriminatòries, i la del llançador que contempla els esforços del rival amb sarcasmes i maniobres.


Model d'ofici. Barcelona: Cruïlla, 1995.
Vols ser un cantant d'èxit? Vols ser el presentador de moda d'un concrus de televisió? Vols ser una estrella de Hollywood? Per què no? Anima't-hi! Un moment, espera; et faré les mateixes preguntes d'una altra manera: Quin preu estaries disposat a pagar a canvi de l'èxit? què vendries, de tu mateix, per obtenir la fama? Què consentiries que paguessin els teus familiars? I la teva mare? Potser sí que regalen la glòria, la celebritat, la popularitat, però potser en fan pagar un preu massa alt. Fins on pagaries tu?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada