22/1/11

Kadingir a la premsa!


Aquí us deixem anar un article que va aparèixer a El 9 Nou del dia 9 de juliol de 2007, amb motiu de la presentació que es va fer de la segona part de les Cròniques de Ki, anomenada El senyor de Zapp. La trobada es va fer al Cafè de les Lletres de Vic. Voleu saber com va anar aquesta presentació? Doncs, aquí teniu l'article complet, perquè no perdeu la vista intentant llegir la imatge!


"Ishtar, l'eixerida reina dels zitis, ja viu una nova aventura al planeta Ki. A la mitjanit del divendres, es presentava al Cafè de les Lletres de Vic "El senyor de Zapp", segona entrega de les cròniques de Kadingir, creades per la vigatana Mèrcè Masnou i el manresà Joan Llongueras. L'èxit va acompanyar el primer llibre, i els autors diuen que aquesta saga d'aventures fantàstiques té corda per estona. Potser per a set volums, com Harry Potter.


Kadingir, segon capítol...

Mercè Masnou i Joan Llongueras van presentar a Vic el llibre "El senyor de Zapp"

L'ínici d'una jornada amb tocs màgics - la mitjanit del dia 7, del setè mes, de l'any 2007 - devia ser un moment propici per tornar al fabulós món del planeta Ki. Així ho van creure Mercè Masnou i Joan Llongueras, que van triar aquesta data per presentar el segon volum de la saga de Kadingir, El senyor de Zapp (Roca Editorial) al Cafè de les Lletres de Vic. Igual que a les presentacions de cada nova entre de Harry Potter, els llibres es van posar a la venda poc desrpés de les dotze, després qeu els dos autors introduïssin el públic en el singular univers on es mou la Ishtar, protagonista de la saga.

Però les semblances amb el popularíssim personatge de J.K.Rowling s'acaben aquí. Kadingir "és fantasia, és ciència-ficció...però vol ser diferent", explicava Mercè Masnou. Els més de deu mil lectors del primer volum de la històriaj, El ceptre de Zink, ja saben que aquestes cròniques tenen un to molt diferent... "Els protagonistes de les sagues són desgraciats i una mica carrinclons", diu l'escriptora vigatana. La Ishtar, en canvi, és una noieta que viu feliç amb els seus pares, "i qeu fins i tot es porta bé amb el seu germà petit... encara que potser aquí ens hem passat!". Un fil humorístic travessa les dues novel·les publicades fins ara, on també és evident qeu n o tot és blanc i negre. En un planeta amb varietat de races, derivades d'espècies d'animals com el dofí o el llangardaix, "no hi ha races del tot bones o del tot dolentes". Fins i tot n'hi ha uns que "tenen una democràcia, i van a votar", fet insòlit en tots els mons imaginaris que la literatura ha creat.

Tot i així, el segon volum de la saga descobreix "el dolent de la pel·lícula", que no és altre que el senyhor de Zapp que li dóna títol. Aquest individu regna a l'hemisferi sud del planeta Ki, on passa com a la Terra: és la part menys rica i afortunada del planeta...

Per entendre què passarà en el segon llibre, però, no és estrictament necessari haver llegit el primer. Mercè Masnou i Joan Llongueras han tingut clar, des del primer moment, que les històries d eKadingir "comencen i acaben en el mateix llibre", encara que es deixin "alguns fils oberts" per els següents...Els escriptors asseguren que el món de Ki té corda per estona. No en va, han viscut en paral·lel durant trenta mil anys... ni més ni menys.


La tècnica d'escriure "a quatre mans".

Mercè Masnou i Joan Llongueras van reconèixer que, amb el temps, han perfeccionat la tècnica per escriure conjuntament, desrpés d'haver-se adonat que intentar fer-ho a quatre mans era "un problema" segons la vigatana. El seu col·lega ho va explicar molt gràficament: "Era com fer pipí amb algú al costat". Ara cadascú treballa pel seu compte, i després posen en comú el que han fet, però la sintonia entre ells és tan evident que això no representa cap obstacle.

Kadingir, la saga de llibres fantàstic d'orgíen genuïnament català, ha començat el seu camí amb bon peu. Els seus seguidors no són únicament els joves de l'edat de la Ishat, la protagonista, que té 11 anys. Divendres, el Cafè de les Lletres era ple d'ún públic divers, entre el qual es van sortejar set exemplars del llibre. L'acte va inlcoure les presentacions dels dos tràilers de la sèreie, unes promocions creades per Joan Puig. Amb molt d'humor, gairebé com si estiguessin representant un espectacle teatral, els autors van donar a conèixer els protagonistes i les sitaucions d'El senyor de Zapp a partir d'una projecció de les magnífiques il·lustracions del llibre, obra d'Enrique Corominas. "


Extret de El 9 NOU del dia 9 de juliol de 2007.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada