14/6/11

Novetats de juny

Aquí us deixem els llibres nous que ens han arribat aquest mes de juny i que ja podeu trobar a la Biblioteca:

RUSHID, Salman. Luka i el foc de la vida.
Una nit estrelada, Luka, el fill del gran contacontes Rashid Khalifa, descobreix que té unes habilitats molt especials, com ara, fer realitat el malefici que llança al circ Grans Anells de Foc. Les conseqüències, però, seran terribles per a la seva família, ja que el seu pare cau en un somni profund del qual podria no despertar mai. Seguint l’estel del seu germà Haroun, Luka emprendrà un viatge insòlit per obtenir el Foc de la Vida.

RIO, Isabel del. La casa de la torre.
Marina és una jove universitària que, després d'una caiguda, apareix de cop a una nova realitat, una mena de reflex fosc de la nostra, on als pocs éssers humans que es troba només els preocupa sobreviure a unes estranyes criatures caníbals. Mentre lluita per sobreviure, la Marina farà sorprenents descobriments sobre el seu nou món i sobre ella mateixa.


PEACKOCK, Shane. El jove Sherlock Holmes: Mort en l’aire.
Mort en l’aire, el segon volum de El jove Sherlock Holmes, de Shane Peacock, fa un moviment diferent que el primer llibre; hi ha aventura, sense dubte, i també enigma (per duplicat: un accident provocat i uns robatoris), però per al personatge central l’hora és, abans que res, de patiment. L’enemistat amb en Malefactor i amb en Lestrade sènior és més intensa i crua; la distància que al final del primer llibre separa en Sherlock de la Irene s’accentua, i se li suma el distanciament amb el pare. En canvi, els amics són ben pocs (un, fins a cert punt, i un company ocasional). On ens vol dur l’autor? Jo crec que fins aquest moment de crua resolució, que no amaga les cares fosques del Sherlock adult:

OLIVER, Lauren. Delirium.
Abans de que els científics trobéssin la cura, la gent pensaba que l’amor era una cosa bona. No entenien que un amor – el deliri – floreix a la teva sang i no hi ha manera d’escapar-ne. Però ara, tot ha canviat. Els científics han estat capaços d’erradicar l’amor i els governants exigiesen que tots els ciutadants rebin la cura quan compleixin els divuit. Lena Holway sempre ha esperat el dia en el que sería curada. Una vida sense amor és una vida sense patiment: segura, mesurada, previsible y feliç. Però faltant noranta – cinc- dies per rebre el tractament, Lena fa l’impensabler: s’enamora.

O’CONNOR, Barbara. Cómo salir de un apuro.
L’abandonament del pare ha desencadenat una situación límit a la família de la Georgina i en Toby, dos nois que es veuen de cop i volta vivint al carrer amb la seva mare. L’ingeni de la germana es posa en marxa per trobar una solución econòmica pels seus problemas i, encara que no el resolen, coneixeran a persones molt especials que els ensenyaran que no ens hem de fixar en les aparences.

NEL•LO, David. Ludwick i Frank.
En un castell del cor d'Alemanya, neix en Ludwig. És un nen sa i intel•ligent. Però neix amb un defecte físic i els seus pares el volen protegir del món. Però el món de vegades s'escola sense permís i canvia el destí de les persones. I molt lluny del castell d'en Ludwig, a Londres, hi ha en Frank. El seu pare és reparador de Underwoods, les famoses (i oblidades) màquines d'escriure i, per tant, molt pobre. En Frank és molt espavilat i sap que el destí no és un camí en línia recta. Però no sospita que el seu s'amaga rere el premi d'un programa de ràdio.

MANSO, Anna. Una noia N.O.R.M.A.L. s’ofereix de cangur.
La Ru té tretze anys, i només somia a tocar el dos de casa. Per aconseguir-ho s'empesca mil i una feines, gràcies a les quals guanya pocs diners però es fica en un munt de problemes esbojarrats.



LOPEZ, Edna. En busca del tesoro de Kola.
A l’Illa Kola la sequera ha ocasionat que el diner deixi de tenir valor. Tot es medeix per l’aigua i amb el que amb aquesta es pot vendre i comprar. Allà, el jove orfe Omar rep, de mans d’un estrany missatger amb forma d’ós, una carta quasi indescifrable en la que es menciona el famós Trevor de Kola.
I així, aquell dia, un ós, un missatger i un nen comencen una aventura que els conduirà a través de les Quatre regions de l’Illa Kola, sense sospitar que una sombra perillosa els segueix.

GOLDING, Júlia. A Magharna.
Rain es vidriera i treballa amagada, ja que la llei no li permet treballar al ser una dona, però de totes maneres el seu pare la deixa, doncs, és la millor ja que els seus dibuixos són espectaculars i formen vidrieres plenes de bellesa.
Quan a Magharna busquen vidriers per posar les seves creacions en el palau del senyor de la ciutat, la casa del pare de la Rain és seleccionada per ser la millor, i per tant, marxarà ella i un cosí cap a la ciutat estrangera. El viatge es complica, l’arribada a la ciutat és difícil i Rain es veurà obligada a portar una vida que no s’imaginava, però pot ser que entre tantes coses dolentes, en trobi alguna de bona.

CONDIE, Ally. Junts.
La Cassia viu en una societat aparentment perfecta. No hi ha malalties ni preocupacions. Els funcionaris ho controlen tot, el menjar, la feina, les estones de lleure, la data de la mort i la persona que has d'estimar. I la Casssia, que ara té disset anys, s'enfronta a la festa de l'aparellament, on coneixerà el noi que la societat ha triat per a ella. La cara que hi veu, la d'en Xander, no la sorprèn: han estat amics d'infantesa. Però un cop a casa, quan visualitza les dades de la targeta informativa, apareix una altra cara. I a partir d'aquell moment, davant la Cassia s'obre un món inquietant i ple d'incertesa i prohibicions que podria fer trontollar tot el seu sistema de vida.

CARMONA, Rocio. La gramàtica de l’amor.
Després del divorci dels seus pares, la Irene és enviada a un internat del sud d'Anglaterra a la vora d'un penya-segat. Allà viurà amb gran dolor el seu primer desengany amorós, alhora que guanyarà un inesperat mentor: en Peter Hugues, el professor més estricte de l'escola, s'ofereix a ensenyar-li la «gramàtica de l'amor» a través de set grans novel•les del gènere, des de Goethe i Jane Austen fins a García Márquez i Murakami. La Irene s'enamora poc a poc del seu professor, mentre que un altre pretendents misteriós aspira secretament al seu cor.


CARRANZA, Maite. L’esperit dels gels.
L'esperit dels gels. Tot comença a Groenlàndia, el país del fred. Una jove anglesa, un capità de vaixell, un esquimal i un esperit dels gels es troben en una nit màgica. L’atzar els empeny a emprendre un viatge fascinant mentre fugen d’un antropòleg obsedit a capturar éssers mítics per convertir-los en peces de museu. L’Otilia, el jove Anarfiq i en D. J. s’embarquen sense saber-ho en una aventura perillosa, romàntica, i de vegades humorística, que els portarà més enllà de l’Àrtic, fins a l’Amazònia…

BALLAZ ZABALA, Jesús. L’anell fulgurant. Waldi, un ric comerciant, només té una dèria: TEnir cura el seu meravellós jardí on creixen les plantes més exòtiques dutes d'arre del món. Al jardí hi ha tres pereres màgiques nascudes de llavors de l'Edén, però el vell comericant està trist perquè no aconsegueix assaborir-ne la fruita; la roben abans no maduri. Serà Ralik, el seu fill, qui aocnseguirà atrapar el lladre? o potser serà el noi qui quedarà atrapat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada