30/5/10

Us agraden els llibres bèsties? Aquí en teniu un...

Un llibre enganxadís, recomanable, macabra, que et transporta a un món on segur que no voldries viure-hi, on els teus amics acaben sent els teus enemics a la força... però a vegades el destí es pot canviar, potser gràcies a l'amor?... Així és Els Jocs de la Fam, escrit per l'escriptora Suzanne Collins.

Ha estat el guanyador d'enguany del Premi Protagonista Jove 2009 en la categoria d'11 - 12 anys, i ja que des de la Biblioteca no hem participat en aquesta categoria, hem pensat que estaria bé dedicar unes ratlles a recomanar la lectura d'aquest llibre. No n'heu sentit a parlar? Doncs, aquí teniu un petit resumet:

Un país dividit en dotze districtes, i per sobre de tot, el Capitoli, controlador absolut d'un dels esdeveniments més macabres dels darrers temps: els Jocs de la Fam. Cada any un noi i una noia de cada districte són cridats a lluitar en un joc a mort, on l'únic objectiu és aconseguir arribar l'edemà. Enmig de tot això apareix la Katniss, que porta el gust de la revolta. Qui serà el vencedor/a dels 74ens Jocs de la Fam?

Per cert, pels que ja us hagueu llegit Els jocs de la Fam, sapigueu que a la Biblioteca hi trobareu també el segon volum: En Flames, igual de recomanable que el primer.





I aqui us deixem anar una altra recomanació: que consulteu aquest bloc sobre aquesta saga. Hi trobareu tot el que vulgueu saber, i fins i tot, un càsting d'actors i actrius per interpretar els personatges principals!




6 comentaris:

  1. Hola,
    No vaig a comentar aquesta entrada, però com que no sabia on dir-vos el que us vull dir, doncs ho escric aquí.
    M’agrada molt el vostre bloc i ja l’he afegit a la llista de blocs de literatura juvenil que tinc en el meu.

    http://maiera.wordpress.com/

    Una abraçada a tothom des del Canadà,
    Shaudin

    ResponElimina
  2. Hola Shaudin! Ens agrada molt que ens segueixis a tants quilòmetres de distància! Esperem rebre les teves aportacions, sempre seran benvingudes!

    ResponElimina
  3. Torno a dir que el vostre bloc està d’allò més bé, però trobo que fa molt de temps que no escriviu res nou. Apa! Animeu-vos!
    Shaudin

    ResponElimina
  4. Shaudin! Ens agradaria escriure quasi cada dia! Però a vegades la feina i també el tema a tractar van d'una manera o d'una altra. Què hi farem! T'haurem de demanar un pelet de comprensió!

    ResponElimina
  5. Tota la comprensió que vulgueu. No us feia cap retret, dona, només provava d’animar-vos. Ja sé què és tenir molta feina, i és veritat, alguns temes requereixen més temps. Bé, ja sabeu que llegiré els vostres articles amb interès.
    Per cert, quants joves sou i, si fa no fa, quina edat teniu? Només ho pregunto per tenir una idea, com que no us conec.
    Una abraçada,
    Shaudin

    ResponElimina
  6. Hola Shaudin!

    A veure... espero no decepcionar-te ara! No et pensis pas que es tracta d'un grup molt nombrós: aquest curs 2009/2010 hem comptat cada mes entre 3 i 7 persones d'entre 11 i 14 anys, més o menys. Ja ens agradaria ja incrementar! Però costa una miqueta!

    ResponElimina