28/5/10

Visita de l'escriptora Glòria Llobet

A la dreta d'aquest mateix bloc ja teniu disponibles les fotografies de la visita que ens va fer aquest dimecres l'escriptora Glòria Llobet. La veritat és que ens va explicar moltes coses interessants:


  • Va començar explicant-nos alguna coseta sobre ella mateixa: al llarg de la seva vida ha canviat diferents vegades de població, i de fet, va estar més de vint anys vivint a Manlleu, on va exercir de mestra de primària a l'escola Pompeu Fabra. Fa cinc anys que va decidir marxar a la comarca del Priorat, on actualment resideix.
  • Ens va explicar que va començar a escriure quan van néixer els seus fills, i que els llibres li servien per explicar-los coses que creia que els havia de transmetre. Per exemple, explicant la història d'un accident de moto, el conductor del qual queda minusvàlid, quan precisament el seu fill començava a anar amb moto (El diari de la Neus), o explicant com viu una noia la separació dels seus pares (Què t'angoixa, Núria?), just quan ella mateixa estava en aquest procés.
  • Creu molt en les històries realistes, amb un llenguatge molt planer com a eina principal per arribar al públic.
  • Tot i així, ens va dir que no totes les històries realistes que ella ha escrit vol dir que hagin passat en realitat, sinó que podrien passar.
  • Pel que fa a l'ofici de l'escriptor/a, va parlar de la importància que li dóna ella al fet d'escriure en català, encara que això impliqui tenir un nombre més reduït de lectors. També va comentar que escriure implica un compromís, i segurament, renunciar a algunes coses, però alhora, també aporta moltíssim, per exemple, el fet de poder expressar-te i explicar el que tu vols.


Això només és un petit resum del que ens va estar explicant la Glòria. Tothom que va venir va poder-li fer totes les preguntes que li va semblar i ella sempre va contestar amb molt bon humor. Va ser molt familiar i clara des del primer moment, i això va engrescar al públic a fer-li moltes preguntes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada