14/1/12

Reckless i Cor de tinta

A ningú se li escapa les possibles comparacions entre dues de les obres més populars de la nostra escriptora de capçalera d'aquest mes de gener, Cornelia Funke. Evidentment, estem parlant de Cor de Tinta i Reckless, carn de pedra. Les dues descobreixen un món paral·lel, fantàstic i ple d'éssers amb estranys poders. També hem de parlar de les diferències innegables que hi ha entre elles: arguments molt diferents, protagonistes que no s'assemblen massa...

I per si de cas algú té ganes de rememorar el Cor de Tinta que vam comentar el maig passat, aquí us tornem a passar la sinopsi del llibre, us recordem els llibres que pertanyen a la trilogia Món de Tinta i us recomanem la versió en pel·lícula d'aquest primer volum de la saga, amb l'acritu Eliza Hope Bennett en el paper de Meggie i Brendan Fresner en el paper de Mo.

Qui són realment Dit de Pols, Capricorn i Llengua Màgica? La jove Meggie ho acabarà endevinant per les respostes que trobarà en un vell poble de les muntanyes de Ligúria... i també en un llibre. Quan Mo, el pare de Meggie, saluda un estrany visitant que apareix a casa seva, la nena sent que d'aquella persona emana un perill, potser una gran amenaça contra el seu pare... i llavors fugen al sud, al a casa de la tia Elinor, propietària d'una de les biblioteques més fascinants que es puguin imaginar. Meggie descobrirà que els forasters qeu misteriosament apareixen i desapareixen, com aquell visitant nocturn, anomenen el seu pare Llengua Màgica, ja que té el do de donar vida als personatges dels llibres quan llegeix en veu alta.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada