28/1/12

Resum de la tertúlia del dimecres



Com ja sabeu, el passat dimecres vam comentar Reckless, carn de pedra, de Cornelia Funke. És una obra que va en la mateixa línia fantàstica i aventurera que ens té acostumats l'escriptora. Aquí us deixem anotades algunes de les cosetes que se n'han dit:

- Té molts punts en comú amb Cor de Tinta, hi fa pensar molt: dues obres fantàstiques en les quals hi trobem un món paral·lel farcit de personatges amb estranys poders.
-  El començament de la història és complicat de situar-se. Un cop has llegit els primers capítols les situacions ja van encaixant i és més senzill seguir el fil. Això és perquè fa anades i vingudes en la narració, i a vegades, per entendre una conversa o una situació que apareix al començament et cal llegir unes pàgines més enllà.
- La diferència entre els dos germans. Un és temerari i aventurer, l'altra és tot el contrari. Són dos personatges molt diferents.
- Diferents elements de contes populars que apareixen: les bruixes devora infants, l'aigua d'alosa, els nans, la bella dorment amb el castell, fins i tot la fada negra podria ser com la bruixa del conte de la Bella Dorment.
- Curiós nom el del nan, Evenough Valiant. És traïdor i manipulador.
- Amb el personatge de la Clara hi ha diversitat d'opinions, a algú li cau simpàtic, però d'altres no.
- El personatge que més crida l'atenció és el de la Guineu. Amb capacitat per transformar-se en dona.
- La combinació de vermell, blanc i negre, les fulles de l'arbre i les paraules pronunciades adequadament, en aquest cas, el veritable nom de la fada, fa que en Will se salvi, però també condemna en Jacob.
- Sabem que aquest llibre és l'inici d'una saga, però..quina història pot narrar el segon llibre? Aquí hi trobem un final molt obert, per tant, poden passar moltes coses. Tot i que és molt possible que en Jacob busqui una solució per salvar-se, també podem preguntar: tornarà en Will? trobaran el seu pare?
- La coberta no acaba d'encaixar. Sembla un llibre de por, però en realitat no ho és.

Doncs ara ja ho sabeu! Animem a tothom que li agradi la fantasia a passejar-se pel món de pedra, perquè de ben segur que el trobarà interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada