2/4/12

El que s'ha dit de... Per 13 raons

Ja sabeu que aquest mes de març hem comentat Per 13 raons, de l'escriptor Jay Asher. Com sempre, aquí us deixem quatre idees sobre el que  va dir...

- Es tracta d'un llibre realista però que descriu una situació que no és per a res qüotidiana. 
- L'argument és original i diferent.  
- Té un punt de gràcia que utilitzi cassettes, un material ja en desús, per enregistrar les cintes. Té més connotacions que si ho enregistrés per exemple en Cd's.
- El número 13 també inclou unes supersticions molt clares, és el número de la mala sort. 
- La Hannah decideix enregistrar les cintes amb la intenció de fer sentir culpables a tots els que han tingut alguna cosa a veure amb la seva decisió. Però en Clay, el noi modèlic que sempre ho fa tot bé i del qual no corren rumors dolents, està a la llista perquè vol donar-li  una explicació. Hi és per motius diferents de la resta. 
- Des del primer moment se sap com acabarà, però això no fa que el llibre perdi interès. 
- Totes les històries que li passen a la Hannah, encara que a ella li sembli que sí, no és motiu suficient per justificar la seva elecció. Res justifica aquesta elecció. 
- Dues històries que han cridat l'atenció de tots els personatges que hi apareixen: el voyeur i la violació. 
- La Hannah desaprofita l'oportunitat de parlar amb en Clay, ell estava disposat a ajudar-la. Però ella el fa fora de l'habitació. Què hauria passat si no l'hagués fet fora, o en Clay no li hagués fet cas i s'hagués quedat amb ella?
- La tipografia és essencial per seguir l'argument. Les transcripcions de les cintes estan fetes en lletra cursiva, la resta en lletra normal.
- Una hipòtesi, en principi, irreal que s'ha plantejat: una segona part del llibre on es descobreixi que la Hannah no és en realitat morta, i que després de gravar els cassetts per fer-los sentir culpables a tots se n'ha anat a viure en un altre lloc.

Ah, i a petició dels nostres tertulians i tertulianes, us deixem l'enllaç a la web oficial del llibre, en anglès, és clar. Ja veureu que en anglès el títol és Thirteen Reasons Why.  Aquí també hi podreu escoltar fagments de les cintes, tot en anglès, és clar...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada