17/4/12

Gerard Guix a la premsa!


  
Del prodigi a l’enginy: Gerard Guix publica el segon volum de la seva trilogia de novel·la fantàstica.
Després d’El prodigi, arriba L’enginy. La segona part de la trilogia de novel·la fantàstica de l’escriptor vigatà Gerard Guix acaba de sortir a la llum nou mesos després de la primera, que ha tingut bona resposta per part del lector jove al qual va dirigida. El Cafè de les Lletres de Vic va acollir divendres la presentació d’aquest segon volum, on segueix la història apocalíptica de destrucció que té com a escenari Barcelona.

Si en la primera part el protagonista era Axel, el jove adolescent amb qui s’identificava el lector i que es trobava immers en la catàstrofe, en la segona part aquest protagonisme deriva cap al seu enemic Odín, “explicant la història des d’un altre punt de vista”, diu l’autor. El rerefons, però, no deixa de ser el mateix: “Aquesta és una trilogia de terror, del psicològic i del de sang i fetge”, diu Gerard Guix. S’hi barregen vampirs i zombies, però fugint de l’esquema més tòpic d’aquest tipus de relats, “el de la noia normal que s’enamora d’un ésser fantàstic”, i centrant-la en la mitologia nòrdica. Gerard Guix també va voler, des d’un primer moment, “explicar la meva pròpia història” amb la ciutat de Barcelona gairebé com a protagonista més que no pas com a escenari.

Que aquesta història hagi acabat prenent la forma d’una trilogia no estava previst. De fet, L’enginy s’ha anat escrivint quan El prodigi ja estava acabat, “amb la dificultat que això representa per encaixar històries”. El lector és aconsellat de continuar fins al final, amb la tercera i última part que portarà per títol El talent i serà més filosòfica. “No s’entendrà tot fins que no s’acabi l’última línia de la novel·la”, explica Gerard Guix, molt satisfet de l’acollida que ja ha tingut entre els lectors sense gaire promoció del primer llibre. Els joves, principals destinataris d’El prodigi i de L’enginy, “han de trobar llibres que els animin i despertin l’interès per la lectura”.


Article publicat a El 9 Nou, el dia 25 de novembre de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada