29/4/12

Resumet de la tertúlia del dimecres

Ja sabeu que dimecres passat vam comentar el llibre El prodigi, de Gerard Guix. Hem de dir, però, que va ser una tertúlia força especial, ja que vam tenir la sort de poder parlar amb el mateix autor, en Gerard, sobre aquesta trilogia fantàstica.

En Gerard ens va explicar moltes coses sobre tot plegat. Voleu saber-ne algunes? Doncs, com sempre, aquí en teniu un resum...

- En principi, en Gerard tenia la intenció de que El prodigi fos un únic llibre, però resulta que en veure l'èxit que va tenir, l'editorial li va comprar la trilogia quan només havia escrit el primer volum. Això ha suposat un gran repte, ja que quan en Gerard s'ha posat a escriure la segona i la tercera part ha hagut de respectar  necessàriament tot allò que havia escrit a la primera, sense possibilitat de canviar-ho, perquè el primer volum ja estava publicat.
- Quan es va posar a escriure El prodigi, en Gerard estava molt interessant en fer que el lector s'enganxés a la història, i per això un dels seus objectius és aconseguir que res sigui el que és en realitat. Despistar el lector per sorpendre'l després. 
- En Gerard no volia escriure la típica història fantàstica d'un noi que es transforma en vampir i una noia que se n'enamora. Buscava la originalitat, alguna cosa més enllà.
- Combina fantasia i surrealisme, però també molta qüotidianitat. L'Axel és un noi normal que va a un institut normal, però alhora està patint uns canvis físics estranys, que al principi ens inclina a fer pensar que es transforma en vampir, o fins i tot en home llop, però no...perquè resulta que després li surt una cua i unes ales.
- La rapidesa de l'acció augmenta a mesura que avança la història. En el segon volum, L'enginy, la història encara avança amb més rapidesa, igual que a la tercera part.
- Els personatges dolents acostumen a atreure molt al lector. En aquest cas, això passa amb l'Odín i l'Axel, tot i que descobrim que ni l'Axel és tant sant ni l'Odín tant dimoni.
- La Viveca, una gore "friki" total, i en Tomàs, un personatge que potser ens pot decepcionar un pèl quan abandona l'Axel i es posa al bàndol de l'Odín. Quins plans especials té l'Odín per a ells, ja que no els transforma en homes llop?
- Els pares de l'Axel, quin paper juguen en tot plegat? Alguna coseta deuen amagar... tot i que en Gerard no ens ho explica...

Ah, i per tots els fans de El prodigi, sapigueu que per aquesta tardor se n'espera la tercera part, El talent. Si voleu estar-ne al corrent, només heu de consultar la web de Gerard Guix...



o el Facebook de El prodigi!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada